Run Greece Έτοιμη η Καστοριά να υποδεχτεί τους χιλιάδες δρομείς

Ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή Αθλητισμού και Πολιτισμού, το RUN GREECE-Καστοριά 2019 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019,

απηύθυναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου στο Δημαρχείο της Καστοριάς, η οργανωτική επιτροπή, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην προετοιμασία του αγώνα.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Δήμαρχος της πόλης Ανέστης Αγγελής, ο πρόεδρος της εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, η Ολυμπιονίκης Χριστίνα Γιαζιτζίδου και ο Α΄ ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Ράπτης.
Οι ομιλητές τόνισαν πως η σειρά αγώνων Run Greece απευθύνεται σε όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας, και μας προτρέπει σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από την άθληση και τη συμμετοχή καθώς και την ανανεωμένη μορφή της φετινής σειράς. Κάλεσαν επίσης τους πολίτες να συμμετάσχουν στους αγώνες αλλά και όσοι δεν θα μπορέσουν να βγουν στους δρόμους να χειροκροτήσουν τους δρομείς σε αυτή τη γιορτή της πόλης.
«Και φέτος είμαστε απόλυτα έτοιμοι με τη βοήθεια όλης της Καστοριάς και ιδιαίτερα της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου να περάσουμε με άριστα τις εξετάσεις του μεγάλου αγώνα που βγάζει από τα σπίτια τους τους Καστοριανούς σε μία πραγματική γιορτή για την πόλη και τον νομό» τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Ράπτης.

Το πρωτάθλημα 10χλμ
Ταυτόχρονα με τον αγώνα του Run Greece στην πόλη της Καστοριάς διεξάγεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ σε δημόσιο δρόμο ανδρών και γυναικών με ώρα εκκίνησης στις 10:00. Ο Αγώνας θα έχει κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στην οδό Μ. Αλεξάνδρου και θα διεξαχθεί παράλληλα με τον αγώνα 10 χλμ. του RUN GREECE Καστοριά 2019.
Η σειρά αγώνων Run Greece Καστοριά περιλαμβάνει τους αγώνες Ημιμαραθωνίου, 10χλμ., 5χλμ. και 1000 μ. για παιδιά. Οι εκκινήσεις του Ημιμαραθωνίου και των 10χλμ. θα δοθούν μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, στις 10:00
Η εκκίνηση στα 5χλμ. θα γίνει στο Πάρκο Ολυμπιακής φλόγας (απέναντι από την είσοδο πάρκινγκ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς) ώρα 10:05, των 1000μ. θα γίνει στη Λεωφόρο των Κύκνων (ύψος της ΔΕΗ) ώρα 10:05 ενώ οι Τερματισμοί όλων των Αγώνων θα γίνονται μπροστά στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Ο αγώνας της Καστοριάς είναι ο τρίτος της σειράς, μετά την Λάρισα και το Ηράκλειο ενώ την επομένη Κυριακή 19 Μαΐου ολοκληρώνεται η Εαρινή φάση στα Ιωάννινα.

Κατεβάστε την εφαρμογή