Όριο η Φιλτισάκου καλές εμφανίσεις από Παπαμιχαήλ και Τζατζιμάκη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην. Αποτελέσματα

Στην Αλεξανδρούπολη έγινε σήμερα το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην και παράλληλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην Ανδρών/Γυναικών.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην και μαζί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην Α/Γ έγινε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, με την ελληνική ομάδα να κατακτά δύο χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια. 
Ο καιρός δυσκόλεψα αρκετά τους αθλητές και τις αθλήτριες, αφού εκτός από χαμηλή για την εποχή θερμοκρασία επικρατούσε δυνατός αέρας. 

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) ήταν νικητής στα 20χμλμ. βάδην τόσο του Βαλκανικού όσο και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος σε μία ακόμη κούρσα προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής του, τον επόμενο μήνα, στα 50χλμ. βάδην, όπου θα διεκδικήσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Ο κορυφαίος Ελληνας βαδιστής τερμάτισε σε 1.24.40 και πήρε πάνω στο νήμα τη νίκη επί του Τούρκου Σαχίν Σενοντούνκου (1.24.40).
Την καλή αγωνιστική του κατάσταση επιβεβαίωσε ο Γιώργος Τζατζιμάκης (ΓΣ Ελευθέριος Β.), που ήταν τρίτος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και δεύτερος στο Πανελλήνιο με 1.25.11 και βελτίωσε το 1.25.47 που πέτυχε φέτος στο Λουγκάνο και ήταν το ατομικό του ρεκόρ. Ο Τζατζιμάκης παρά το γεγονός ότι διανύει την πρώτη του χρονιά στην κατηγορία των Νέων Ανδρών δείχνει να ανταποκρίνεται απόλυτα στα 20χλμ. βάδην και να είναι στην κατάσταση που θα του δώσει ένα καλό πλασάρισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Η τριάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος έκλεισε με τον Κώστα Ντεντόπουλο (Ολυμπιάδα Πάτρας) με 1.35.03.
Στις γυναίκες, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Φωκιανός Καρδίτσας) εγκατέλειψε τον αγώνα της στο 14ο χιλιόμετρο και η Πένυ Τσινοπούλου (Βέλος Π. Φαλήρου) πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού τόσο του Βαλκανικού όσο και του Πανελλήνιο Πρωταθλήματος με 1 ώρα 34.55, επίδοση που βελτιώνει το φετινό της ρεκόρ και αποτελεί τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της καριέρας της μετά το 1.33.47, που πέτυχε το 2016. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιβάνα Ρένιτς (Κροατία) με 1.35.49 και τρίτη η Μιχαέλα Πούσκασου (Ρουμανία) με 1.41.37. Την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέκτησε η Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ) με 1.39.50 και την τρίτη η Αγγελική Μακρή (Ολυμπιάδα Πάτρας) με 1.41.27.
Η Κυριακή Φιλτισάκου κατάφερε να πετύχει τον βασικό της στόχο και να πιάσει το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει στο Μπόρας. Η νεάνιδα αθλήτρια έκανε πολύ καλό αγώνα, αφού τερμάτισε τα 10χλμ. σε 48.03 και συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 50.02 από τον Μάιο του 2018. Η Φιλτισάκου με την σημερινή της εμφάνιση έδειξε πως όχι μόνο δικαιούται να είναι στην ομάδα για τη Σουηδία, αλλά πως εκεί θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα. Με το 48.03 μ. η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα κατέλαβε την τρίτη θέση στον αγώνα, πίσω από την Τουρκάλα Ντεμίρ Εβίν (45.54) και την συμπατριώτισσα της Κάντερ Ντοστ, που διένυσε την απόσταση σε 46.46. Η Ολγα Φιάσκα ολοκλήρωσε τον αγώνα της στην τέταρτη θέση με 49.10, επίδοση κοντά στο ατομικό της 48.31.

Δείτε τα αποτελέσματα – Results

Κατεβάστε την εφαρμογή