Παρμάκης και Τσεκίνη επικράτησαν στη Θεσσαλονίκη


O 14ος Διεθνής Μαραθωνίου Μ. Αλέξανδρος έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και τους δρομείς τόσο στη διαδρομή Πέλλας – Θεσσαλονίκης όσο και στην πόλη, να δημιουργούν όμορφες εικόνες.

Στη φετινή διοργάνωση εκπροσωπήθηκαν δρομείς από πέντε ηπείρους και 51 χώρες, προερχόμενοι ακόμα και από μακρινά μέρη όπως η Ζιμπάμπουε, η Κινεζική Ταϊπέι, οι Μπαχάμες και το Ουζμπεκιστάν.

Στον Μαραθώνιο νικητής ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης με 2:33.21, επαναλαμβάνοντας την αντίστοιχη επιτυχία του 2017, παρότι αγωνιζόταν με τράβηγμα στο πόδι. Στη δεύτερη θέση τερμάτισεο Γιάννης Κρέκας (2 ώρες 35:46) στην τρίτη ο Γιάννης Ζαχαράτος(2 ώρες 36:43).
Στον Μαραθώνιο των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε, όπως και το 2017, η Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη με 2 ώρες 48:13, αφήνοντας πίσω της την Αγκνιέσκα Κούζικ από την Πολωνία (3 ώρες 05:06), ενώ την τριάδα έκλεισε η Πηνελόπη Δρακοπούλου (3 ώρες 10:39).
Στα 10χλμ. νικητής αναδείχθηκε o Κώστας Γκελαούζος (30:04), ενώ πίσω του τερμάτισε ο Θεόδωρος Αναγνώστου (31:12) και την τριάδα συμπλήρωσε ο Ιάσων Ιωαννίδης (31:35).
Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Μιχαέλα Φιάσκα (36:55), με δεύτερη την Ειρήνη Μιχάλα (37:02) και τρίτη 3η τη Βασιλική Καραγεωργάκη (37:24)
Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5χλμ. , που είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή, πρώτευσε ο Θεόδωρος Αναγνώστου κάνοντας «νταμπλ» μεταλλίων μετά το ασημένιο που είχε κερδίσει στα 10.000μ.. Στο βάθρο τον ακολούθησαν ο Αλγερινός Ισάκ Χαϊλούλα (16:06) και ο Κύπριος Χριστόφορος Πρωτόπαπας (16:15).
Στις γυναίκες τη νίκη κατέκτησε η Ζωή Ανδρικοπούλου (17:50), ανεβαίνοντας δύο θέσεις συγκριτικά με πέρσι, μπροστά από την Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (18:14), καθώς και τη Μιχαέλα Φιάσκα

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Μιχάλης Παρμάκης (1ος στον Μαραθώνιο ανδρών): «Είχα ένα τράβηγμα στο πόδι την περασμένη Τετάρτη και δεν μου ήταν εύκολο να τρέξω, αλλά το έκανα. Η αγάπη της Θεσσαλονίκης και της διοργάνωσης προς το πρόσωπό μου είναι πολύ μεγάλη και υπάρχουν άνθρωποι που με βοηθούν με την υποστήριξη και τη χορηγία τους, γι’ αυτό όφειλα να τους τιμήσω και να τρέξω».

Σόνια Τσεκίνι (1η στον Μαραθώνιο γυναικών): «Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη φιλοξενί σ’ αυτή την πολύ όμορφη γιορτή του αθλητισμού. Είχε πολύ δυνατό άνεμο σήμερα, αλλά με κράτησε η σκέψη της οικογένειάς μου που ήξερα ότι με έβλεπε η μικρή μου κόρη στην τηλεόραση, η μεγάλη και ο άντρας μου είναι πάντα κοντά μου. Θέλω να στείλω μήνυμα σε όλα τα παιδιά ο αθλητισμός είναι υγεία, να ασχολύνται όλοι με τον αθλητισμό, να θέτουν προσωπικούς στόχους και να τους πετυχαίνουν».

Κώστας Γκελαούζος (1ος 10χλμ): «Είναι ένας πολύ όμορφος αγώνας, που με βοηθά πολύ στην προετοιμασία μου για τους Μαραθωνίους που θα τρέξω στην συνέχεια. Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων αποδείχθηκε κάπως μικρή για μένα, αλλά ήταν μία ευχάριστη εμπειρία. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος».

Μιχαέλα Φιάσκα (1η στον Δρόμο 10χλμ): «Μπορώ να πω ότι περίμενα να διεκδικήσω τη νίκη και είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα. Είχαμε πολύ ωραίο συναγωνισμό και ζήσαμε μία πολύ όμορφη μέρα, αλλά και μία πολύ όμορφη διοργάνωση! Παίρνω ώθηση για τον κύριο στόχο μου, που είναι να τα πάω καλά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ. στα Μέγαρα και να πιάσω το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23».

Κατεβάστε την εφαρμογή