Πανηγυρική επανεκλογή Δημακου στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία

kallithea almata

Ο Παναγιώτης Δημάκος εκλέχθηκε για δεύτερη διαδοχική τετραετία στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κατατάχθηκε πέμπτος με 36 ψήφους, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία και δείχνει την δυναμική του στην ευρωπαϊκή σκηνή. Μάλιστα στην πρώτη θέση βρέθηκαν με ίδιους ψήφους ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΑ Γιαν Γκαρσία (Γαλλία) με 43 και ο Μάρτον Γκιουλάι (Ουγγαρία) και στην τρίτη η Κίρκοβα (Σλοβακία) με 42. Στην έκτη θέση μετά τον Έλληνα ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος Χένσελ (Γερμανία) με 36.

Στη θέση του προέδρου θα συνεχίσει ο Σβέιν Αρν Χάνσεν, ενώ η μία θέση των αντιπροέδρων πήγε στον “παλιό” Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ (45- Βουλγαρία), ενώ νέα πρόσωπα στις θέσεις των αντιπροέδρων θα είναι ο Λιμπορ Βαρχανικ (29- Τσεχία) και η Τσέρι Αλεξάντερ (50- Μ. Βρετανία), που στα 49 της χρόνια έγινε η πρώτη γυναίκα που κατακτά το αξίωμα στην ιστορία του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο τους ΣΕΓΑΣ, που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές της Ευρωπαϊκής, ευχαριστώ επίσης τις χώρες που με ψηφίσαν. Ήταν μία πολύ δύσκολη εκλογική διαδικασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω στον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, που ήταν μαζί μου στην Πράγα, με στήριξε απο την πρώτη στιγμή και μου πρόσφερε την πολύτιμη βοήθειά του σε όλη την διάρκεια της υποψηφιότητάς μου. Είμαι έτοιμος να συνεχίσω το έργο μου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου και παράλληλα να βοηθήσω στην ανάπτυξη του αθλητισμού τόσο της χώρας μου, όσο και όλων των Ευρωπαϊκών κρατών», είπε ο Παναγιώτης Δημάκος μετά την επιτυχία στις εκλογές, που έγιναν στην Πράγα. Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, προκείμενου να στηρίξει τον αγώνα του Παναγιώτη Δημάκου.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα για τις θέσεις των συμβούλων (εδώ)

Κατεβάστε την εφαρμογή