Παλιές καραβάνες του ελληνικού στίβου, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα αποτελούν την ελληνική ομάδα που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, που ταξίδεψε σήμερα για το Ταλίν της Εσθονίας.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από πολλά νέα παιδιά, που στο ντεμπούτο τους σε ανάλογη διοργάνωση, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό, αλλά και από μια σειρά σπουδαίων αθλητών, που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της ομάδας στην πλάτη τους.


«Σε μια διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, αυτό που έχει σημασία είναι η παρουσία της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, για τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών, που θα μας δώσει μια θέση ψηλά στην κατάταξη», είπε ο Λούης Τσάτουμας, που γνωρίζει καλά αυτές τις διοργανώσεις δεδομένο του ότι μετέχει τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ανάλογες σκέψεις κάνει και ο Κώστας Φιλιππίδης. «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό προκειμένου να δούμε την ομάδα στην καλύτερη δυνατή θέση. Υπάρχει αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα. Μετά το Ταλίν θα ταξιδέψει για το Μόναχο, προκειμένου την Τετάρτη να κάνω τον επόμενο αγώνα μου», είπε ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα.


Η Γεωργία Κοκλώνη αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μέλη της ελληνικής ομάδας. Για εκείνη το πρώτο θετικό της ομάδας είναι τα πολλά νέα πρόσωπα. «Είναι σημαντικό ότι βλέπουμε τόσα νέα παιδία. Θεωρώ πως θα ανέβουμε κατηγορία, αν και με βάση τη δυναμική μας ανήκουμε στην Α΄ κατηγορία. Η ομάδα έχει πολλά νέα πρόσωπα, που χρειάζονται χρόνο», είπε η έμπειρη σπρίντερ.

Λίγες μέρες από το ατομικό ρεκόρ στην Οστράβα και το άλμα πάνω από τα 2,30 μ, ο Αντώνης Μάστορας τόνισε: «Είμαι ικανοποιημένος από τον αγώνα στην Οστράβα, αλλά και τις προσπάθειες στα 2,33 μ., που ήταν πολύ καλές. Τώρα όμως, το μόνο που έχει σημασία είναι η Ελλάδα, η παρουσία της εθνικής μας στο Ταλίν, εκεί όπου θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», είπε.  Έτοιμος να κυνηγήσει ακόμη και ένα νέο ρεκόρ είναι ο Λυκούργος Τσάκωνας, που δεν φαίνεται να ενοχλείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα βρει στο Ταλίν. «Είμαι πολύ καλά και θα πάω να κυνηγήσω μια καλή επίδοση, που θα δώσει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα», κατέληξε.


«Πρέπει να επιστρέψουμε στην Σούπερ Λίγκα και για να γίνει αυτό θα πρέπει να τρέξουμε κοντά στις επιδόσεις», είπε η Μαρία Μπελιμπασάκη ενώ η Ουρανία Ρεμπούλη σχολίασε: «Πέρυσι αγωνίστηκα με γαστρεντερίτιδα και δεν κατάφερα νε βοηθήσω την ομάδα. Φέτος θέλω να τρέξω κοντά στα ρεκόρ μου».


Οι ενοχλήσεις στο πόδι για τη Νίκη Πανέττα δεν έχουν ακόμη υποχωρήσει, παρόλα αυτά η έμπειρη άλτρια ευελπιστεί πως θα καταφέρει να βοηθήσει την εθνική ομάδα. «Θα κάνω το καλύτερο δυνατό,  για την ομάδα. Είμαι αρκετά πίσω σε ότι αφορά τα άλματα, όμως, πιστεύω πως στον πρώτο ουσιαστικά αγώνα μου στην σεζόν, θα καταφέρω να έχω μια καλή παρουσία». Το ατομικό της ρεκόρ, θέλει να βελτιώσει στη σφαιροβολία η Ευαγγελία Σοφάνη, ενώ ένα άλμα που θα τον φέρει στις πρώτες θέσεις θέλει ο Δημήτρης Τσιάμης.

Ικανοποιημένος από την παρουσία τόσο πολλών νέων αθλητών εμφανίστηκε ο Εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος. «Το πρώτο σημαντικό στοιχείο αυτής της ομάδας είναι η παρουσία νέων αθλητών, που μάλιστα βρίσκονται στα πρώτα βήματα της αθλητικής τους πορείας. Παιδιά που έχουν δείξει πως διαθέτουν ικανότητα και ταλέντο. Από την άλλη έχουμε μια σειρά αθλητών που πρωταγωνιστούν στα αγωνίσματα τους και από τους οποίους περιμένουμε καλές εμφανίσεις. Αυτό που θέλω από το σύνολο των μελών της ομάδας είναι να βρεθούν κοντά στις φετινές τους επιδόσεις και να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Νομίζω πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα έχουμε πραγματοποιήσει μια καλή παρουσία», είπε ο εθνικός προπονητής.

OSense O-Sense