Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Η καθημερινότητα της είναι δύσκολη και το πρόγραμμα γεμάτο με υποχρεώσεις υψηλών απαιτήσεων. Παρόλα αυτά η Δέσποινα Μουρτά κατάφερε τη χρονιά που για εκείνη βασική προτεραιότητα είναι το σχολείο να αποσπάσει την πρώτη της συμμετοχή με τα χρώματα της εθνικής ομάδας Γυναικών και να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ στα 400 μέτρα, καθώς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων πέτυχε 55.13. 

«Μάλλον βοήθησε το γεγονός ότι δεν φέτος δεν είχα άγχος, επειδή κάνω προπόνηση τρεις φορές την εβδομάδα, λόγω των υποχρεώσεων μου στο σχολείο», είπε η νεαρή στο site της ομοσπονδίαςκαι συμπλήρωσε: «Γενικώς αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη, από το πρωί μέχρι το βράδυ οι υποχρεώσεις ήταν και συνεχίζουν να είναι πολλές».

Η Μουτρά είναι μια από αθλήτρια που απασχολεί με τις εμφανίσεις της από την εποχή, που ήταν στην κατηγορία των Παγκορασίδων, τη φετινή σεζόν, μπορεί να μην γυμνάστηκε πολύ, όμως γυμνάστηκε ποιοτικά. «Εχω το χάρισμα της ταχύτητας που μου δίνει μεγάλο πλεονέκτημα. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που βάλαμε λίγα βάρη στην προπόνηση, γεγονός που με βοήθησε πάρα πολύ. Όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις θα έχω την ευκαιρία να συνεχίσω την προπόνηση μου και φυσικά να πάρω μέρος και στους υπόλοιπους αγώνες που έχω μπροστά μου».  Η αθλήτρια της Ντίνας Μπορνιβέλη έχει πλέον την επιλογή να σκεφτεί το ενδεχόμενο του να σπουδάσει στο εξωτερικό καθώς ήδη δέχθηκε υποτροφίες από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ. «Είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο θα σκεφτώ σοβαρά. Αυτό δε σημαίνει ότι αλλάζει κάτι σε ότι έχει να κάνει με την επιθυμία να περάσω σε ένα Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα», είπε η Μουρτά, που μαζί με την Μαρινάκου θα είναι τα μικρότερα μέλη της ελληνικής ομάδας, που θα ταξιδέψει στο Ταλίν της Εσθονίας.
«Φέτος δουλέψαμε περισσότερο με ποιοτική προπόνηση, καθώς δεν υπήρχε η επιλογή της ποσοτικής. Η Δέσποινα είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, θα έλεγα έχει το πακέτο του αθλητή, που κάθε προπονητής θα ήθελε να γυμνάζει. Έχει πολλές δυνατότητες και θεωρώ πως ακόμη είναι στην αρχή της διαδρομής της», είπε από την πλευρά της η προπονήτρια της Ντίνα Μπορνιβέλη.