Φοβερός Καραΐσκος νικητής με νέο ρεκόρ διαδρομής

φωτογραφίες: eurokinissi

Η πόλη της Αθήνας γέμισε από νωρίς το πρωί με χιλιάδες δρομείς που επέλεξαν και φέτος να πάρουν θέση εκκίνησης σε έναν αγώνα – γιορτή για την πόλη. Ο 8ος Ημιμαραθώνιος χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή, αλλά και ένα σπουδαίο ρεκόρ που σημείωσε ο Παναγιώτης Καραΐσκος στον Ημιμαραθώνιο.

Ο αθλητής του Πανελληνίου τερμάτισε σε 1 ώρα 08.04 επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, αφού βελτιώνει το 1.08.30 του Κώστα Γκελαούζου από το 2018. Ο δεύτερος στον Μαραθώνιο Αθήνας του 2018 πέτυχε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση και παράλληλα επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική του κατάσταση ενόψει των αγώνων μαραθωνίου που ακολουθούν.

Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ επέλεξε τελευταία στιγμή να πάρει μέρος στη διοργάνωση, αφού προετοιμάζεται για τον Μαραθώνιο του Αμβούργου (28/4), ωστόσο αυτό καθόλου δεν τον εμπόδισε να κυνηγήσει έναν σπουδαίο χρόνο, παρά την υψηλή θερμοκρασία. Ο αθλητής οδήγησε την κούρσα παρέα με τον έμπειρο Θοδωρή Αναγνώστου (Δρομέας Αμαρουσίου), ο οποίος κυνήγησε σε όλη τη διαδρομή τη νίκη, ωστόσο τερμάτισε δεύτερος με 1 ώρα 08.30, όσο και το προηγούμενο ρεκόρ διαδρομής. Η τριάδα των ανδρών έκλεισε με τον Χαράλαμπο Πιτσώλη (ΓΑΣ Ιλισός), ο οποίος έκανε πολύ καλό αγώνα και με 1 ώρα 08.38. Ο Γιάννης Ζερβάκης το 2016 τερμάτισε σε 1.09.03 και κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση, ωστόσο φέτος με 1.08.54 έμεινε στην τέταρτη θέση, δείγμα του υψηλού επιπέδου, στο οποίο κυμάνθηκε ο φετινός αγώνας.

“Ήθελα πολύ την πρώτη θέση. Στον αγώνα αντιμετώπισα κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι μου, αλλά ευτυχώς με βοήθησε η ζέστη. Αυτός είναι ο καιρός μου. Με βοηθάει πολύ η υψηλή θερμοκρασία. Παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα κατάφερα να ρισκάρω. Δεν έκοψα στις ανηφόρες και συνέχισα με ένταση όπως και σε αυτή του τερματισμού. Είναι μια πραγματικά πολύ δύσκολη διαδρομή. Μετά την τελευταία στροφή, δεν έβλεπα. Συνέχιζα μόνο…”, είπε ο Παναγιώτης Καραΐσκος . Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Αναγνώστου, είπε: «Είχε μια ωραία μέρα, όχι για αγώνα, αλλά για να έρθει ο κόσμος να μας δει. Είναι μια υπέροχη διοργάνωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου εγώ τρέχω συχνά. Είμαι ικανοποιημένος από τον χρόνο και την εμφάνιση μου, ελπίζω όλοι να απόλαυσαν τη συμμετοχή τους».

Τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου παρακολούθησε και ο Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος συμμετείχε μάλιστα στις απονομές. “Χαίρομαι που ο Παναγιώτης βελτίωσε το ρεκόρ μου, μου δίνει επιπλέον κίνητρο να βρεθώ του χρόνου στην γραμμή εκκίνησης. Με τον Παναγιώτη, μπορεί να μην είμαστε στο ίδιο γκρουπ, ωστόσο πολλές από τις προπονήσεις τις κάνουμε παρέα”, είπε ο Γκελαούζος.

Ο Xαράλαμπος Πιτσώλης δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έκανα ατομικό ρεκόρ σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή. Ο αγώνας αυτός ήταν στόχος, αν και είχα έναν αγώνα πριν από δύο εβδομάδες και ίσως δεν έκανα τη σωστή προετοιμασία για αυτόν τον αγώνα. Παρόλα αυτά πήγαν όλα τέλεια. Τώρα στις 24/04 θα τρέξω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Μέγαρα και μετά ξεκούραση για την Κλασική διαδρομή τον Νοέμβριο. Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη μου στον προπονητή μου, Γιώργο Ζώρζο, την ομάδα μου, ΓΑΣ Ιλισός και τον χορηγό μου”.


Την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση πέτυχε η Στεφανία Λεοντιάδου, μία από τις πιο έμπειρες και σταθερές αθλήτριες των τελευταίων ετών στο αγώνισμα. Η αθλήτρια του Δρομέα Αμαρουσίου διένυσε την απόσταση σε 1.20.43 και άφησε στη δεύτερη θέση την Πολωνή Ναταλία Μιερζλίκιν με 1.22.01 και στην τρίτη η Σόνια Τσεκίνη (ΦΣ Αργους Ορεστικού) με 1.22.18. Η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) συμπλήρωσε την τριάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με 1.22.57.

“Ήταν πολύ ωραία εμπειρία αν και ήταν προπονητικός αγώνας, γιατί σε τρεις εβδομάδες θα τρέξω τον Μαραθώνιο στο Ρότερνταμ και κυνηγάω επίδοση κάτω από 2:40. Επομένως αυτό ήταν ένα δύσκολο πέρασμα γιατί η διαδρομή ήταν λίγο απαιτητική, είχε πολύ ζέστη, αλλά όλα πήγαν καλά. Αλήθεια είναι ότι ήθελα να τρέξω γρηγορότερα αλλά η ζέστη δεν μου επέτρεψε, ξόδευα πολύ ενέργεια στις ανηφόρες με τον ήλιο και έτσι αποφάσισα να το πάω συντηρητικά”, είπε η Λεοντιάδου, που συνδυάζει πρωταθλητισμό και επαγγελματική δραστηριότητα, αφού είναι καθηγήτρια αρχιτεκτονικής στο Μητροπολιτικό Κολέγιο.
Από την πλευρά της η Σονια Τσεκίνη, είπε: “Ηταν μια δύσκολη χρονιά για μένα, καθώς πέρυσι ταλαιπωρήθηκα με ένα σοβαρό τραυματισμό.

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στα μετάλλια. Αυτό που ήθελα ήταν να τερματίσω καλά. Είμαι μαγείρισσα, έχω κάψει τα χέρια μου. Αλλά ήμουν καλά”. Η Ειρήνη Τσουπάκη, σχολίασε: “Προέρχομαι από τραυματισμό και ήταν λίγο δύσκολο για ‘μένα. Έτσι κι αλλιώς αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή μου σε αντίστοιχο αγώνα και η πρώτη στην Ελλάδα. Σπουδάζω στη Γερμανία και εκεί έχω τρέξει τον πρώτο μου αγώνα. Είμαι χαρούμενη με το χρόνο, αλλά την ποιότητα της διοργάνωσης”.

Δείτε αποτελέσματα από τη διοργάνωση

Κατεβάστε την εφαρμογή