Πέντε ελληνικές παρουσίες στο μίτινγκ του Λουγκάνο

Πέντε αθλητές και αθλήτριες μας θα αγωνιστούν την Κυριακή (17/3) στο διεθνές μίτινγκ βάδην στο Λουγκάνο.

Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος βασικό στόχο για μερίδα αθλητών μας που διεκδικούν τα όρια συμμετοχής στα κορυφαία γεγονότα της σεζόν. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, που θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν στα 20χλμ., στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τα 50χλμ. απόσταση στην οποία θα ρίξει φέτος το βάρος του.

Την αγωνιστική της κατάσταση θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει από νωρίς στη σεζόν η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ξεκινήσει με επίδοση καλύτερη από το 1.33.00 στα 20χλμ. βάδην, που είναι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Boras θα διεκδικήσουν οι Κυριακή Φιλτισάκου και Όλγα Φιάσκα στα 10χλμ. βάδην. Οι δύο νεαρές αθλήτριες έχουν δείξει εξαιρετικά στοιχεία την περσινή σεζόν κι έτσι θα επιδιώξουν από νωρίς επίδοση κάτω από το 49.15, που έχει ορίσει η ομοσπονδία για πρόκριση στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Στα 20χμ. βάδην Ανδρών θα αγωνιστεί και ο Γιώργος Τζατζιμάκης, στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία Κ23. Ο νεαρός αθλητής θα κάνει την πρώτη του απόπειρα να πιάσει το όριο της 1ώρας 27.00 που θα τον στείλει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας στο Gävle της Σουηδίας.

Κατεβάστε την εφαρμογή