Στην Τσεχία ταξίδεψαν σήμερα δύο κορυφαίοι Ελληνες πρωταθλητές, προκειμένου να πάρουν μέρος στο Challenge της IAAF, που θα γίνει αύριο στην Οστράβα.Ο Κώστας Δουβαλίδης και ο Αντώνης Μάστορας θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα από τα καλύτερα μίτινγκ της Ευρώπης, κόντρα σε σπουδαίους  αθλητές που επέλεξαν την ίδια διοργάνωση.


Ο Δουβαλίδης έχει τρέξει φέτος τα 110 μ. εμπ. σε 13.44, επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει με τη βοήθεια του συναγωνισμού. Στην ίδια κούρσα θα πάρει μέρος ο πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ντάιρον Ρόμπλες, ο Γάλλος Πασκάλ Λαγκάρντ,  οι Τζαμαϊκανοί Αντρι Ριλέι και Χάσλε Πάρτσμεντ, με τον δεύτερο να έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε  13.14, αλλά και ο Κουβανός Γιόρνταν Οφάριλ (13.19).
Στο ύψος των ανδρών ο Αντώνης Μάστορας με φετινό 2,26 μ., θα τα βάλει με τους Αντρι Προτσένκο (Ουκρανία -2,35 μ.), Μίκαελ Χανάνι (Γαλλία- 2,34 μ.), Αλεξέι Ντμίτρικ (Ρωσία- 2,29 μ.). Τόσο ο Δουβαλίδης, όσο και ο Μάστορας μετά την Τσεχία θα πάρουν μέρος στους αγώνες του Ταλίν. Οι διοργανωτές, έστω και τελευταία στιγμή εξασφάλισαν την συμμετοχή του Μpόχαν Μπονταρένκο, που στη Νέα Υόρκη σκαρφάλωσε πάνω από τα 2,42 μέτρα.

OSense O-Sense