33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Κόσμος, ρεκόρ, ουσία και μέλλον

Τρία όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, ένα όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, ένα όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και δύο πανελλήνια ρεκόρ ήταν ο απολογισμός του 33ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που έγινε για όγδοη διαδοχική χρονιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε ένα γεμάτο διήμερο με την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα, οι αθλητές και αθλήτριες μας κατάφεραν να αφήσουν εξαιρετικές εντυπώσεις και να δείξουν πως και φέτος θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν τη διάκριση στις διοργανώσεις των κατηγοριών τους. Το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα χαρακτηρίστηκε και από την παρουσία νέων παιδιών σε πολλά αγωνίσματα, τα οποία όχι μόνο κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια, αλλά να δείξουν πως έχουν το ταλέντο να συνεχίσουν σε υψηλό επίπεδο.

Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) στο επί κοντώ με άλμα στα 4,50 μ., η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) στα 400 μ. με 53.39 και ο Μάκης Στεργιούλης (Πανναξιακός ΑΟ) με 6.77 στα 60 μέτρα έπιασαν τα όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, ενώ η Τατιάνα Γκούσιν ξεπέρασε το 1,94 μ. στο ύψος, επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπόρας έπιασε ο άλτης του επί κοντώ, Γιάννης Ρίζος (Αρης) που ξεπέρασε τα 5,20 μέτρα.

Πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 σημείωσε η Κυριακή Φιλτισάκου (Ελευθέριος Βενιζέλος) στα 3.000 μ. βάδην με 13.24.28 και η Στέλλα Κωνσταντινίδου (Αρχέλαος) στα 400 μ. Κ20 με 56.99.
Σε ετοιμότητα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου έδειξαν ο Μίλτος Τεντόγλου που δύο ημέρες μετά το 8,23 μ. της Μαδρίτης, πέτυχε 8,19 και αναδείχθηκε νικητής στο μήκος, ο Εμμανουήλ Καραλής με 5,70 μ. στο επί κοντώ, ο Κώστας Ζήκος με το εντυπωσιακό 6.62 στα 60 μ., ο Κώστας Δουβαλίδης, που βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ με 7.70, αλλά και ο Κώστας Μπανιώτης, που παρά την κούραση από το ταξίδι και τον αγώνα της προηγούμενης ημέρας είχε καλές προσπάθειες στα 2,30 μέτρα.

Στα 400 μ. των γυναικών η Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας) πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον τελικό με 54.51, σε μια κούρσα όπου εννέα αθλήτριες έτρεξαν κάτω από τα 58.00. Ανάμεσα σε αυτές η 17χρονη Στέλλα Κωνσταντινίδου που πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 και επικράτησε στα 200 μ., αλλά και την 16χρονη Ειρήνη Μινοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας) με 57.35, αλλά και της επίσης 16χρονης Άννας Χατζηπουργανή (Αρχέλαος), που ήταν τρίτη στα 200 μέτρα. Στα καλά στοιχεία του διημέρου, οι εμφανίσεις των σφαιροβόλων (Σκαρβέλης, Ζώτος, Λατιφλάρι, Μουζενίδης), αλλά και ο Μάρκος Γκούρλιας (ΑΟ Μυκόνου) στα 3.000 μέτρα.

Ο Δημήτρης Τσιάμης έφτασε τις 13 νίκες στο τριπλούν, τις 10 ο Ανδρέας Δημτράκης στα 1.500 μ., τις οχτώ ο Κώστας Δουβαλίδης στα 60 μ. εμπ. και τις έξι ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στο βάδην. Τις πέντε νίκες του στη διοργάνωση έφτασε ο Κώστας Μπανίωτης, που έγινε ο πολυνίκης στο αγώνισμα, μόνος πρώτος είναι στα 200 μ. και ο Παναγιωτης Τριβυζάς επίσης με πέντε νίκες.
Την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε επίπεδο συλλόγων πέτυχε η ομάδα του ΣΔΥ Αργολίδας στα 4Χ400 μ. Γυναικών με 3.46.69, επίδοση που είναι και ρεκόρ διοργάνωσης. Την ομάδα αποτελούσαν οι Κατερίνα Δαλάκα, Ελπίδα Καρκαλάτου, Ελπίδα Τόκα και Ειρήνη Γεωργαλά.

Κατεβάστε την εφαρμογή