33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Ο Τεντόγλου συνέχισε το σερί των καλών εμφανίσεων

φωτογραφίες: eurokinissi

Τρία άλματα ήταν αρκετά για τον Μίλτο Τεντόγλου για να φτάσει στην πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και να το κάνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Δύο μόλις 24ωρα από την εμφάνιση της Μαδρίτης, ο Τεντόγλου αγωνίστηκε στο ΣΕΦ, όπου έκανε 8,19 μ. στην τρίτη και τελευταία του προσπάθεια στο αγώνισμα, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του στον κλειστό. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι δείχνει να είναι ο σταθερότερος αυτή τη στιγμή άλτης στην Ευρώπη και το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση της Γλασκώβης. 

Ο Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς), ο οποίος θα αγωνιστεί το Σάββατο στο Μπέρμιγχαμ, είχε ακόμη άλματα στα 7,78 μ. και 7,87 μέτρα, με τα οποία επίσης θα έφτανε στη νίκη στη διοργάνωση. Δεύτερος με 7,48 μ. και δεύτερη καλύτερη προσπάθεια ήταν ο Νίκος Καψής (ΑΕΚ) και τρίτος ο Νίκος Ξενικάκης (ΠΑΟ) με 7,48 μ.

“Έχω αρχίσει να βρίσκω το ρυθμό μου και γι΄αυτό βγαίνουν οι επιδόσεις αυτού του επιπέδου. Νιώθω σιγουριά και ξέρω πως σε κάθε αγώνα μπορώ να πηδήσω αρκετά πάνω από τα 8,00 μέτρα”, είπε αρχικά ο Τεντόγλου και συμπλήρωσε: “Ήταν ωραίο που κατάφερα να ισοφαρίσω το ρεκόρ του Τσάτουμα, το οποίο θεωρώ πως θα μπορέσω να βελτιώσω στη Γλασκώβη. Μπήκα στον αγώνα με την λογική να κάνει ένα με δύο άλματα. Δεν με ικανοποιούσε η επίδοση και είπα του Πομάσκι να με αφήσει να κάνω ένα ακόμη. Και έτσι βγήκε αυτό που ήθελα. Σε αντίθεση με την περασμένη σεζόν φέτος έχω αρχίσει και βγάζω μεγάλα άλματα και στις πρώτες μου προσπάθειες”, είπε ο Τεντόγλου, ο οποίος παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο από τον Λούη Τσάτουμα.

Απευθείας από το αεροδρόμιο έφτασε στο στάδιο ο Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής), που χθες αγωνίστηκε στο Σλοβακία, ωστόσο δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει το παρών στο κορυφαίο εγχώριο γεγονός του χειμώνα. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ξεκινησε στα 1,90 μ. συνέχισε στα 2,00 μ. και 2,08 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 2,15 μ. και 2,18μ. κι έπειτα πέρασε με την πρώτη τα 2,23 μετρα για να φτάσει τις πέντε νίκες στο αγώνισμα, τις περισσότερες από κάθε άλλο αθλητή στο αγώνισμα. Ο Μπανιώτης, στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,30 μ., όπου είχε καλά άλματα, ωστόσο η κούραση δεν τον άφησε να βγάλει το αποτέλεσμα που θα ήθελε. Ο αθλητής  θα συνεχίσει τους αγώνες του την Παρασκευή στο όπεν εθνικό πρωτάθλημα της Ιταλίας στην Ανκόνα.

Κατεβάστε την εφαρμογή