33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Πέμπτη νίκη για την Τσινοπούλου, ρεκόρ για την Φιλτισάκου

Την πέμπτη νίκη της σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου έκανε σήμερα η Πένυ Τσινοπούλου (Βέλος Παλαιού Φαλ.), που διένυσε τα 3.000 μ. σε 12.51.57. Εξαιρετικό αγώνα έκαναν οι δύο νεαρές αθλήτριες που ακολούθησαν.

Η Κυριακή Φιλτισάκου (Ελευθέριος Βενιζέλος) διένυσε την απόσταση σε 13.24.28 και συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, το οποίο ανήκε στην Χριστίνα Δέσκου από τις 12/2/92. Η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα έχει ως στόχο της χρονιάς τη συμμετοχή και διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπόρας. Επίδοση καλύτερη από το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε και η τρίτη του σημερινού αγώνα, Ολγα Φιάσκα που πέτυχε 13.29.63 και έβαλε και αυτή πλώρη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. 

“Προετοιμάζομαι με στόχο τους αγώνες του ανοιχτού. Την Άνοιξη θα κυνηγήσω να κάνω αγώνα στο εξωτερικό προκειμένου να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, είπε η Πένυ Τσινοπούλου. “Πολύ ευχαριστημένη από την επίδοση μου. Ξεκίνησα τη χρονιά με ρεκόρ και αυτό δείχνει πως είμαι σε καλή κατάσταση. Ο στόχος της χρονιάς είναι η συμμετοχή και διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20”, είπε η Φιλτισάκου. Από την πλευρά της η Όλγα Φιάσκα, δήλωσε: “Αν δεν είχα σκοντάψει στη διάρκεια του αγώνα θα μπορούσα να είχα πραγματοποιήσει καλύτερη παρουσία. Σε κάθε περίπτωση πέτυχα έναν καλό χρόνο. Συνεχίζω με στόχο το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας μου”.

Τις έξι νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου έφτασε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου). Ο έμπειρος πρωταθλητής, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τους αγώνες του ανοιχτού τερμάτισε τα 5.000 μ. σε 19.31.02. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο δεύτερος της σημερινής κούρσας, Γιώργος Τζατζιμάκης, που διένυσε την απόσταση σε 20.00.53, αλλά και ο Γιάννης Βαίτσης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 20.36.63.

“Προέρχομαι από βαριά προπόνηση με πολλά χιλιόμετρα. Φέτος ξεκίνησα την προετοιμασία μου με στόχο τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα στα 50χλμ. βάδην”, είπε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.

Ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) έφτασε τις 13 νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ωστόσο δεν έμεινε ικανοποιημένος από το 16,23 μ., με το οποίο συνόδευσε τη νίκη του.  Ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης είχε τρία ακόμη έγκυρα άλματα στα 15,04 μ., 16,08 μ. και 15,84 μέτρα. “Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την επίδοση. Είμαι σε θέση να πηδήσω πάνω από τα 16,50 μ., ωστόσο σήμερα δεν κατάφερα να το πετυχω”, είπε ο Τσιάμης. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Παύλο Μπόφτση (ΓΣ Ηρακλής), που πέτυχε 15,90 μ. και το χάλκινο στον Μανώλη Μακρή (ΠΑΟΚ) με 15,69 μέτρα.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ 3 το Σάββατο στις 19.00 και την Κυριακή στις 18.00. Οι φίλοι του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τα αποτελέσματα στο site του ΣΕΓΑΣ, καθώς και τη ροή των αγώνων μέσα από τις σελίδες της ομοσπονδίας σε facebooktwitter και instagram. Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση πατώντας εδώ ή στο σχετικό μπάνερ στην αρχική σελίδα στο site της ομοσπονδίας.

Κατεβάστε την εφαρμογή