Ηταν η πρώτη της εμφάνισης σε Diamond League και έπρεπε να κάνει …καλή εντύπωση. Και την έκανε. Η …πρωτάρα Κατερίνα Στεφανίδη ξεπέρασε τα 4,60 μ. στο Diamond League της Νέας Υόρκης και πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η 24χρονη τρεις μέρες από το 4,57 μ. του Μπρόντγουει, δεν δυσκολεύτηκε να ανέβει ακόμη υψηλότερα και να σπάσει ένα φράγμα μεγάλης σημασίας για εκείνη, δεδομένο του ότι επιδόσεις πάνω από τα 4,60 μ. σε καθιερώνουν στις κορυφαίες του πλανήτη.

 

 


Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,25 μ. ύψος που πέρασε με την πρώτη, και έκανε με την δεύτερη προσπάθεια τα 4.50 μ,. και 4,60 μέτρα, για να ανέβει στην τρίτη θέση της Ευρώπης. Η αθλήτρια για πρώτη φορά σε αγώνα είδε τον πήχη στα 4,70 μ., ύψος που μπορεί για την ώρα να μοιάζει…δύσκολο, δεν είναι όμως ακατόρθωτο. Νικήτρια του αγώνα ήταν η ολυμπιονίκης Φαμπιάνα Μούρερ με 4,80 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο.  Η Τζεν Σουρ και η Γιαρισλέι Σίλβα ξεπέρασαν τα 4,70 μ. και κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. 

Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε και ο Λούης Τσάτουμας, που αυτή τη φορά δεν είδε τον πίνακα να γράφει άλμα πάνω από τα 8,00 μέτρα. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μήκος είχε δύο έγκυρα άλματα στα 7,74 μ. και 7.82 μ,., ενώ είχε τέσσερα καλά άκυρα άλματα, όλα πάνω από 8,00 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού,  κατέλαβε την πέμπτη θέση και έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει επιπλέον βαθμούς, παρόλα αυτά με 4 βαθμους από τη νίκη στη Ντόχα, παραμένει στο στόχο του. Νικητής του αγώνα ήταν ο Τζέφ Χέντερσον (ΗΠΑ) με 8,33 μ., ενώ ακολούθησε ο Κρίστιαν Τέιλορ με 8,06 μέτρα.


Τόσο ο Τσάτουμας, όσο και η Στεφανίδη, θα κάνουν τον επόμενο αγώνα τους, την ερχόμενη εβδομάδα στο Ταλίν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

 
OSense O-Sense