Ασταμάτητος Ζώτος, πανελλήνιο ρεκόρ η Εμμανουηλίδου (vid)

Ο τέταρτος Έλληνας σφαιροβόλος όλων των εποχών έγινε σήμερα ο Κυριάκος Ζώτος, ο οποίος σημείωσε βολή στα 20,20 μ. στη διάρκεια της ημερίδας κλειστού στίβου στο κλειστό των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

Ο αθλητής βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ το οποίο ήταν 19,59 μ. από τον Φεβρουάριο του 2018. Παράλληλα, ο αθλητής του Στάθη Χατζηστάθη σημείωσε επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της διοργάνωσης, όριο το οποίο θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει στους αγώνες που ακολουθούν.

Εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδη. Η μόλις 16 ετών αθλήτρια πέτυχε 7.58 στα 60 μ. βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ της Ελένης Πιτσάβου, το οποίο ήταν 7.67 από τις 8 Φεβρουαρίου του 2014. Η νεαρή και ταλαντούχα αθλήτρια έχει δείξει από την θερινή σεζόν πως διαθέτει τα προσόντα να τρέξει γρήγορα. 

Καλό ήταν το ξεκίνημα της 21χρονης Ελένης Κουτσαλιάρη στον κλειστό στίβο. Η αθλήτρια του Κώστα Χήτα ήταν νικήτρια στο μήκος με 6,15 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο και της επιτρέπει να σκέφτεται τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 (όριο 6,30 μ.). Στη δεύτερη θέση στο αγώνισμα ήταν η Αναστασία Ντραγκομίροβα με 5.97 μ. και στην τρίτη η νεάνιδα Ιωάννα Ιωάννου με 5,87 μέτρα.

Ο έφηβος άλτης του επί κοντώ Γιάννης Ρίζος ξεπέρασε τα 5,10 μ., όσο και το όριο που θα χρειαστεί να κυνηγήσει στους αγώνες που ακολουθούν, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του Μπόρας. Ο νεαρός στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,20 μ., ύψος που θα έχει την ευκαιρία να νικήσει στο εγγύς μέλλον. Ο 20χρονος Χαράλαμπος Λυρής ήταν νικητής στα 60 μ. εμπ. Ανδρών με 8.37 και η Μάγδα Κωστογλίδου στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με 8.70. Στα 60 μ. των Ανδρών ο Κώστας Ζήκος ήταν γρηγορότερος όλων με 6.86 και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Στο τριπλούν  νικητής ήταν ο Μανώλης Μακρής με 15,90 μ., επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό στίβο, ενώ στη σφαιροβολία Παίδων,  ο Κώστας Γεννίκης επικράτησε με 17,14 μέτρα.

 

Τα αποτελέσματα

https://www.instagram.com/p/Bs0AGVagyRQ/

Κατεβάστε την εφαρμογή