Ετοιμος για το ντεμπούτο του στη σεζόν είναι ο Γιώργος Τσάκωνας, που αναχώρησε σήμερα για τη Ρωσία, προκειμένου να αγωνιστεί στο Challenge της Μόσχας (12/6).


Ο πρωταθλητής του μήκους, κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν, καθώς προέρχεται από το πρόβλημα τραυματισμού, που δεν του επέτρεψε να ξεκινήσει τους αγώνες τέλη Μαΐου. Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού θα έχει την ευκαιρία να κάνει έναν δυνατό αγώνα και να «τεστάρει» την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενόψει της συνέχειας.


Εξάλλου εκτός συνόρων θα συνεχίσει τους αγώνες του και ο Λυκούργος Τσάκωνας. Ο 24χρονος αγωνίστηκε τη Δευτέρα στην Πράγα, όπου τερμάτισε τα 200 μ. σε 20.59 και το Σάββατο θα τρέξει στο μίτινγκ του Σοτεβίλ, με στόχο να βελτιώσει το 20.57 της Καλαμάτας.


Στο διεθνές μίτινγκ της Οστράβα θα κάνει τον επόμενο αγώνα του ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο πρωταθλητής μας θα είναι ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές, που θα συμμετάσχουν στο Golden Spike, το οποίο ανήκει στη σειρά Challenge της IAAF, την Τρίτη (17/6).


Ο Δουβαλίδης έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 13.44 και έχει δείξει σε θέση να απειλήσει το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα (13.34).
Στην ίδια διοργάνωση θα πάρει μέρος και ο Αντώνης Μάστορας στο ύψος. Οι δύο αθλητές μετά την Τσεχία θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, προκειμένου να πλαισιωθούν στην ελληνική αποστολή, που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ταλίν.


Εξάλλου εκτός συνόρων θα αγωνιστούν την Παρασκευή (13/5) δύο αθλήτριες του βάδην. Η Παναγιώτα Τσινοπούλου και η Κατερίνα Θεοδωροπούλου θα συμμετάσχουν στα 20.000 μ. σε αγώνα στο Αλίτους της Λιθουανίας.

OSense O-Sense