Στον τελικό του ακοντισμού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων του Γιουτζίν προκρίθηκε ο Γιάννης Κυριαζής, που ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Α΄ προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος στην 5η θέση με 69,19 μ. από την τρίτη του προσπάθεια.

Ο νεαρός αθλητής δεν χρειάστηκε να πετύχει το όριο των 72,00 μ., αφού με το 69,19 μ. πέτυχε την έκτη επίδοση ανάμεσα στους αθλητές και των δύο γκρουπ και πλεόν σκέφτεται μόνο την εμφάνιση της Κυριακής, εκεί που θα επιδιώξει να βελτιώσει ο 73,66 μ., που έχει από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Ο ρίπτης, που γυμνάζεται με τον πατέρα του Θωμά Κυριαζή ξεκίνησε τον αγώνα του με 68,39 μ. συνέχισε με 65,18 μ,. και έκλεισε με τα 69,19 μέτρα. Μόνο ένας αθλητής από τους μετέχοντες και των δύο γκρουπ κατάφερε να πιάσει το όριο για απευθείας συμμετοχή στον τελικό, ο Αντριαν Μαρντάρε (74,46 μ.), που βελτίωσε σχεδόν τρία μέτρα το ατομικό του ρεκόρ. Ο Κυριαζής είναι ο τέταρτος αθλητής-τρια της αποστολής, που εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στον τελικό του αγωνίσματος του.

Σε συμμετοχή στον προκριματικό των 1.500 μ. έμεινε η Αναστασία Μαρινάκου, που τερμάτισε στην έκτη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς με 4.20.50 και έμενε για δύο θέσεις εκτός τελικού. Η κούρσα πήγε αντίθετα από ότι επιθυμούσε η Ελληνίδα, καθώς δόθηκε αργός ρυθμός κάτι που εξαρχής δεν ήθελε η Μαρινάκου. Η δωδεκάδα του τελικού έκλεισε με 4.18.89. Παρόλα αυτά η νεαρή πραγματοποίησε αξιοπρεπή παρουσόια σε ένα αγώνισμα υψηλών απαιτήσεων, με πολλές δυσκολίες στη διάρκεια του.

OSense O-Sense