Παγκόσμιος πρωταθλητής με...μετάλλιο είναι από σήμερα ο Κώστας Φιλιππίδης, που το Σάββατο στο Ergo Arena έγραψε ιστορία κατακτώντας το 10 μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση και το 5 χρυσό. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα ξεπέρασε τα 5,80 μ., σε έναν αγώνα, που δεν είχε καμία χαμένη προσπάθεια, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

“Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, Στην ουσία είναι το επιστέγασμα μια προσπάθειας που κάνω όλα αυτά τα χρόνια με τον προπονητή μου Δημήτρη Κυτέα, καθώς έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Οι προσπάθειες κρίνουν το αποτέλεσμα σε έναν μεγάλο αγώνα. Ημουν συγκεντρωμένος σε αυτό το στόχο και εκ του αποτελέσματος σωστός”, αναφορικά με το αν ένοιωσε πως έχει εξασφαλίσει το μετάλλιο, όταν πέρασε το 5,80 μ. είπε: “Σε καμία στιγμή του αγώνα δεν αισθάνθηκα πως έχω εξασφαλίσει το μετάλλιο. Κι αυτό γιατί στον αγώνα υπήρχαν αθλητές που είχαν την δυνατότητα να ανέβουν ακόμη υψηλότερα. Μη ξεχνάμε πως ο Μορ πριν λίγες μέρες ξεπέρασε τα 5,90 μέτρα”. Ο Φιλιππίδης το πρώτο βράδυ μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου επέλεξε να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει και παράλληλα να οριοθετήσει από νωρίς τους στόχους του για την επόμενη σεζόν. “Θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για τον ανοιχτό. Αναμφίβολα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού είναι ο μεγάλος στόχος της σεζόν”, είπε ο αθλητής μας στη Δημόσια Τηλεόραση, λίγο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου.

“Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον προπονητή μου, την οικογένεια μου και σε όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια”, κατέληξε ο αθλητής, που ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Νικόλ Κυριακοπούλου και τον Κώστα Δουβαλίδη, που αγωνίζονται σήμερα.

 
OSense O-Sense