Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Το χρυσό μετάλλιο θα το πάρει στα χέρια του αύριο, αφού τότε είναι προγραμματισμένη η τελετή απονομής. Ομως ο Κώστας Φιλιππίδης μπορεί να πανηγυρίζει από σήμερα αυτή τη μεγάλη διάκριση. Το αποτέλεσμα πολύχρονης και ουσιαστικής δουλειάς. Ο αθλητής μας θα έχει την ευκαιρία στο μέλλον να διεκδικήσει ανάλογες εμφανίσεις σαν τη σημερινή, που καταγράφεται ως μια από τις σημαντικότερες για τον ελληνικό στίβο.

“Το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε μετά την μεγάλη προσπάθεια από μένα και τον προπονητή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Οταν παίρνεις μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση δεν μπορείς να ξέρεις που θα σταματήσεις. Κάθε φορά προσπαθούμε για το καλύτερο. Πολλές φορές πηγαίνεις σε έναν αγώνα σε καλή κατάσταση, όμως, τελικά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα ήθελες. Σήμερα ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση κι έκανα έναν πολύ καλό αγώνα κι έτσι ήρθε το αποτέλεσμα. Αυτό το μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό στίβο και την χώρα μου. Είμαι σίγουρος πως έκανα χαρούμενος πολλούς Ελληνες με αυτή μου την εμφάνιση. Εχουμε μπροστά μας μια μακριά θερινή σεζόν στην οποία θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου ευατό”, είπε ο Φιλιππίδης, που κατάφερε να διαψεύσει ακόμη και τον Ρενό Λαβιλενί, που στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου όταν του ζητήθηκε να κάνει πρόβλεψη για τα μετάλλια  δεν τον ανέφερε!

Την αγωνιστική ανωτερότητα του Φιλιππίδη στο σημερινό τελικό, αναγνώρισε και ο Γερμανός Μάλτε Μορ, που ταξίδεψε στο Σόποτ με 5,90 μέτρα. "Ο Κώστας ήταν σε καλύτερη μέρα από μένα, καθώς βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και έδειξε πως έχει τα προσόντα να ανέβει ψηλά. Εγώ πάλι όχι. Είμαι χαρούμενος με το ασημένιο μετάλλιο, όχι όμως με τον τρόπο που αγωνίστηκα", είπε.