Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Μια ανάσα από το μετάλλιο βρέθηκε ο Λούης Τσάτουμας, που κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση στο μήκος. Ο πρωταθλητής μας ξεκίνησε τον αγώνα του στα 7,98 μ., στο δεύτερο άλμα προσγειώθηκε στα 8,13 μ., επίδοση που μέχρι την έκτη προσπάθεια τον κρατούσε στα μετάλλιο. Στο έκτο και τελευταίο άλμα όμως, ο Βραζιλιάνος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2012 Μαουρίσιο Ντα Σίλβα είχε διαφορετική άποψη. Προσγειώθηκε στα 8,28 μ. και από την 5η θέση που βρισκόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή ανέβηκε πρώτος και έριξε τον Τσάτουμα εκτός βάθρου. Ο Τσάτουμας ήταν άκυρος στο τελευταίο του άλμα κι έτσι ολοκλήρωσε τον αγώνα του τέταρτος, όπως το 2006 στη Μόσχα. Παρόλα αυτά, ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, κάνοντας έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, από τον οποίο θα μπορούσε να είχε φύγει με μετάλλιο

Την έκπληξη του αγώνα έκανε ο Κινέζος Λι που με 8,23 μ. κατέλαβε την δεύτερη θέση, ενώ τρίτος με 8,21 μ. ήταν ο Σουηδός Τορνέους. Ο Τσάτουμας είχε ακόμη άλμα στα 8,10 μ. και τρεις άκυρες προσπάθειες.

 

"Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια", δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Βασιλικός  μετά το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε: "Είναι σημαντικό να αγωνίζεσαι με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια και αυτό συνέβη σήμερα. Άξιζε και την πρώτη θέση, αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Η τέταρτη θέση είναι δύσκολη για τον αθλητή κυρίως, είναι ένα σκαλί κάτω από το μετάλλιο. Αξίζει συγχαρητήρια ο Λούης".

Τα αποτελέσματα

Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 8,28 μ.

Λι (Κίνα) 8,23 μ.

Τορνέους (Σουηδία) 8,21 μ.

Τσάτουμας ΕΛΛΑΔΑ 8,13 μ.

Μένκοφ (Ρωσία) 8,08 μ.

Στραλκόβσκι (Πολωνία) 7,96 μ.

Ριβέρα (Μεξικό) 7,93 μ.

Ρέιφ (Γερμανία) 7,75 μ.