Την πρώτη του συμμετοχή σε ημιτελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εξασφάλισε σήμερα ο Κώστας Δουβαλίδης.

Ο πρωταθλητής μας στην 11η κούρσα του στη χειμερινή περίοδο, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως είναι σε καλή κατάσταση. Με 7.65 τερμάτισε τέταρτος στην τέταρτη προκριματική σειρά και πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό της Κυριακής. Ο αθλητής μας σημείωσε την καλύτερη από τις τέσσερις επιδόσεις που συνέχισαν στον επόμενο γύρο. Νικητής της σειράς του ήταν ο Βρετανός Αντρι Ποτζί, που με 7.56 βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.  Δεύτερος με τον ίδιο χρόνο ήταν ο Γκάντι Νταριάν, ενώ τρίτος ήταν ο Μπαλάς Μπατζί (Ουγγαρία) με 7.63.

Στην πρώτη σειρά των 60 μ. εμπ. ο Μαρτινότ Λαγκάρτ, το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρώτη θέση στην 1η σειρά με 7.56. Ο Γερμανός Μπαλνουβέιτ ήταν δεύτερος με 7.66. Ο Αμερικανός Ντομινίκ Μπέργκερ δεν χρειάστηκε να...πατήσει το γκάζι και με 7.61 τερμάτισε μπροστά από τον Ρώσο πρωταθλητή Ευρώπης Σεργκέι Σουμπένκοφ (7.62).
 

Στην τρίτη προκριματική σειρά ο Βρετανός Σάρμαν έκανε την έκπληξη και κατάφερε να τερματίσει πρώτος με 7.59, μπρστά από τον Αμερικανό Οσαγκά (7.61) και τον Πολωνό Ντομινίκ Μποσενέκ (7.68). Ο Ρώσος Κονσταντίν Σαμπάνονοφ έμεινε τέταρτος με 7.71.

O Δουβαλίδης θα τρέξει στην πρώτη ημιτελική σειρά των 60 μ. εμπ. και με 7.60 φετινό έχει την πέμπτη επίδοση μαζι με τον Γερμανό Μπαλνουβέιτ. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε σειρά. Στη σειρά του Δουβαλίδη τρέχει και το μεγάλο  φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Γάλλος Λαγκάρντ, που έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 7.45. Ο άθλητής του Μπάμπη Σδρόλα θα έχει δύσκολο έργο, καθώς η σειρά στην οποία θα τρέξει είναι σαφώς δυσκολότερη από την δεύτερη.

Αναλυτικά οι οχτώ της σειράς του Δουβαλίδη και οι φετινές τους επιδόσεις

Δουβαλίδης 7.60

Σαμπάνοφ (Ρωσία) 7.56

Σάρμαν (Βρετανία) 7.59

Μπαλνουβέιτ (Γερμανία) 7.60

Οσαγκά (ΗΠΑ) 7.56

Λαγκάρντ (Γαλλία) 7.56

Χι (Κίνα) 7.67

Μπατζί (Ουγγαρία) 7.63

 

OSense O-Sense