Ο Μάρκος Γκούρλιας…επενδύει στον εαυτό του

Ο Μάρκος Γκούρλιας είναι ένα από τα ευχάριστα  παραδείγματα Ελλήνων αθλητών, που δείχνουν πως με τη σωστή δουλειά μπορεί να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο νεαρός δρομέας κατάφερε το 2018, να είναι ένα από τα πρόσωπα της εγχώριας αγωνιστικής δράσης, παρότι δεν συμμετείχε στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Παρόλα αυτά ο δρομέας του Δημήτρη Θεοδωρίδη με τις επιδόσεις του στα 3.000 μ. και τα 5.000 μ. άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και το πέτυχε κάνοντας στην ουσία…επένδυση στον εαυτό του.

“Για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα χρειάζεται τάξη και οργάνωση. Ο προπονητής μου με καθοδηγεί προπονητικά, ωστόσο για να μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου πρέπει κι εγώ να είμαι πειθαρχημένος, να έχω πλάνο και να προσέχω τον εαυτό”, εξήγησε ο Μάρκος Γκούρλιας που την σεζόν που μας πέρασε έκανε περίπου 50 ημέρες προετοιμασίας σε υψόμετρο. “Το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας έγινε στο Μαρόκο. Εκεί έβγαλα αρκετή προπόνηση με ένα γκρουπ Ιταλών δρομέων, με τους οποίους διατηρώ φιλική σχέση, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς το έκανα μόνος μου. Φέτος ο στόχος είναι να μπορέσω να φτάσω τις 60 ημέρες προετοιμασίας στο υψόμετρο. Με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει με τον προπονητή μου, η πρώτη προπονητική συγκέντρωση θα γίνει το Νοέμβριο στο Καρπενήσι, ενώ τον Δεκέμβριο πιθανότατα θα πάμε στην Κύπρο. Στο Μαρόκο θα μεταβώ τέλος Μαρτίου και με την επιστροφή μου στην Ελλάδα θα κάνω κάποιους αγώνες εντός και εκτός συνόρων. Στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ομάδων, όπου θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου στα 3.000 μέτρα”, είπε.

Ο Γκούρλιας στη διάρκεια της σεζόν έτρεξε τα 3.000 μ. σε 7.57.46 και τα 5.000 μ. σε 13.48.23, επιδόσεις που δείχνουν πως στα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να διεκδικήσει συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις. “Σίγουρα στο μυαλό μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο μεγάλη μου προτεραιότητα είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 στο Παρίσι”, είπε ο 23χρονος δρομέας.

Κατεβάστε την εφαρμογή