Βερολίνο 2018: Φινάλε με προοπτική για νέες διακρίσεις

Ολοκληρώνεται την Κυριακή το 24ο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει πολλά αγωνίσματα με ελληνικό ενδιαφέρον.

Ενα από αυτά είναι το επί κοντώ των Ανδρών εκεί όπου ο Κώστας Φιλιππίδης θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη και μια θέση στο βάθρο των νικητών. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση, αφού δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει τη διαδικασία του προκριματικού και πλέον ετοιμάζεται για μία ακόμη διάκριση. 

Στόχος του αθλητή είναι να κινηθεί σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα και να διεκδικήσει ακόμη και το μετάλλιο, παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά διέφερε από τις προηγούμενες, καθώς χρειάστηκε να ξεπεράσει έναν σοβαρό τραυματισμό. Ο Φιλιππίδης έχει πετύχει στη διάρκεια της σεζόν 5,71 μέτρα, επίδοση που θέλει να βελτιώσει στο Βερολίνο. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν όλα τα δυνατά ονόματα, όπως ο Γάλλος Ρεντό Λαβιλενί, ο έφηβος Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις και οι πάντα ανταγωνιστικοί Πολωνοί Πιοτρ Λίσεκ, Πάβελ Βογιεκόβσκι και Τιμούρ Μοργκούνοβ (Ανεξάρτητος).

Στον τελικό του τριπλούν θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Τσιάμης με στόχο ένα πλασάρισμα στην πρώτη οχτάδα, που θα είναι και η καλύτερη παρουσία του στη διοργάνωση. Ο Τσιάμης, παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στον προκριματικό και δείχνει ικανός να κυνηγήσει άλματα στο 16,70 μέτρα. Ο Τσιάμης έχει αγωνιστεί σε τελικό Ευρωπαϊκού άλλες τρεις φορές κι έχει ως καλύτερη κατάταξη, την ένατη θέση στο Ελσίνκι το 2012.

Η τελευταία ημέρα των αγώνων ανοίγει με τον μαραθώνιο σε Άνδρες και Γυναίκες, εκεί που η χώρα μας μετέχει μετά από πολλά χρόνια με τρεις άνδρες και ισάριθμες γυναίκες. Στους άνδρες θέση εκκίνησης θα πάρουν οι Παναγιώτης Καραίσκος, Κώστας Γκελαούζος και Δήμος Μαγγίνας και στις γυναίκες η Ράνια Ρεμπούλη, Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Σόνια Τσεκίνη. Οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών, που έχουν ως βασικό στόχο να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και παράλληλα να συγκεντρώσουν την καλύτερη δυνατή βαθμολογία σε ομαδικό επίπεδο.  Η Ράνια Ρεμπούλη, η οποία κατάφερε να βρει τον καλό της εαυτό και να ξεπεράσει προβλήματα τραυματισμών, που την κράτησαν πίσω, είχε πάρει μέρος και στη διοργάνωση του 2016, όπου ήταν έκτη στον ημιμαραθώνιο. Συμμετοχή στην ίδια διοργάνωση είχε και ο Κώστας Γκελαούζος. 

Οι Ομάδες 4Χ100 μ. σε Άνδρες και Γυναίκες κυνηγούν τη διάκριση στη διοργάνωση. Οι Μάκης Στεργιούλης, Παναγιώτης Τριβυζάς, Λυκούργος Τσάκωνας, Γιάννης Νυφαντόπουλος και Κώστας Δουβαλίδης είναι οι πέντε διαθέσιμοι σπρίντερ της ομάδες και τελευταία στιγμή θα αποφασισθεί ποιοι θα πάρουν θέση εκκίνησης. Στις γυναίκες το σχήμα αναμένεται να αποτελείται από τις Γρηγορία Κεραμιδά, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Ραφαέλα Σπανουδάκη και Μαρία Μπελιμπασάκη, ενώ αναπληρωματική είναι η Κορίνα Πολίτη. Οι δύο ομάδες είναι δυνατές και αν γίνουν καλές αλλαγές είναι πιθανό να έρθει και η πρόκριση στους τελικούς.  Η ομάδα των γυναικών θα τρέξει στον καλό, τέταρτο διάδρομο, της πρώτης σειράς και για να προκριθεί θα πρέπει είτε να τερματίσεις στις πρώτες θέσεις είτε η επίδοση της να είναι στις δύο καλύτερες στο σύνολο των δύο σειρών.

Κυριακή 12/8
09.05 Μαραθώνιος (Γ) Τελικός Πριβιλέτζιο, Ρεμπούλη, Τσεκίνη
11.00 Μαραθώνιος (Α) Τελικός Μαγγίνας, Καραίσκος, Γκελαούζος
Απόγευμα
20.10 Επί κοντώ (Α) Τελικός Φιλιππίδης
20.20 4Χ100 μ. (Γ) πρ. Ελλάδα
20.30 Σφυροβολία (Γ) Τελικός
20.40 4Χ100 μ. (Α) πρ. Ελλάδα
20.55 Τριπλούν (Α) Τελικός Τσιάμης
21.00 1.500 μ. (Γ) Τελικός
21.15 5.000 μ. (Γ) Τελικός
21.55 3.000 μ. στιπλ (Γ) Τελικός
22.20 4Χ100 μ. (Γ) Τελικός
22.35 4Χ100 μ. (Α) Τελικός

Κατεβάστε την εφαρμογή