Το αυριανό θα είναι ένα δυνατό, από πλευράς συναισθημάτων και επιδόσεων, απόγευμα και αυτό  γιατί, οι κορυφαίοι Ελληνες ρίπτες δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη και στο Καυτανζόγλειο στάδιο, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του Κώστα Σπανίδη.


Η ομοσπονδία σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει τους 2ους  Αγώνες Ρίψεων, προκειμένου να τιμήσει τον άνθρωπο που τόσα πολλά πρόσφερε στον ελληνικό αθλητισμό και που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή, το Σεπτέμβριο του 2010 βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένεια του στίβου.


Αθλητές όλων των ηλικιών θα ξεκινήσουν τις προσπάθειες τους νωρίς το πρωί, με το κυρίως πρόγραμμα της διοργάνωσης να εξελίσσεται το απόγευμα.

Στη δισκοβολία των γυναικών η Χρυσούλα Αναγνωστόπουλου θα επιδιώξει να βελτιώσει το 56,27 μ., που πέτυχε τον Μάρτιο στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων και της έδωσε τη δυνατότητα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης. Ο συναγωνισμός με την Κύπρια Ανδρονίκη Λαδά, αναμένεται να βοηθήσει την πρωταθλήτρια της ΑΕΚ.


Τον πρώτο του αγώνα μετά την επέμβαση το περασμένο καλοκαίρι στον ώμο, θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Σπύρος Λεμπέσης. Ο 7ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στον ακοντισμό, θα επιδιώξει μέσα από τους αγώνες να βρει το ρυθμό του και φυσικά να εξασφαλίσει το όριο συμμετοχής (79,50 μ.) για τη διοργάνωση της Ζυρίχης.


Μετά το 58,73 στο στάδιο του Εθνικού, ο Γιώργος Τρέμος «ψάχνει» τις πρώτες του βολές κοντά στα 60,00 μ. στη δισκοβολία. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τον Μανώλη Πεντίκη και τον Ορέστη Αντωνιάδη.


Η Ηλιάνα Κοροσίδου θέλει μια βολή καλύτερη από τα 64,41 μ., που πέτυχε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων στη σφυροβολία. Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος η Αγάπη Προσκυνητοπούλου.


Η Βαγελλιώ Σοφάνη με το καλημέρα στη σεζόν βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στη σφαιροβολία, πετυχαίνοντας 16,25 μ. στα «Γιαταγάνεια». Στη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης έχει την ευκαιρία να πετύχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Στη σφυροβολία των ανδρών ξεχωρίζει ο Μιχάλης Αναστασάκης, ενώ στη σφαιροβολία ο Γεράσιμος Θεοδώρου και ο έφηβος Φράντσι Λατιφλάρι.


Ο έφηβος Κυριάκος Ζώτος θα προσπαθήσει να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στη δισκοβολία, ενώ ανάλογο στόχο έχει και ο Γιάννης Μπέικος στη σφυροβολία.
Στις νεάνιδες πέραν της Ηλιάνας Κοροσίδου, ξεχωρίζει η Δήμητρα Ζώτου επίσης στην σφυροβολία στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία,  η Ελευθερία Τερζάκη στη δισκοβολία, αλλά και η Ελιζαμπέλα Τζένγκο στη σφαιροβολία.

Το πρόγραμμα

Πρωί
09:00    Μπαλάκι ΠΠ’Β
Δισκοβολία   Π΄     -      Σφαιροβολία   Κ΄    (Κεντρικό Στάδιο)
(Γήπεδο ρίψεων)
10:00    Μπαλάκι ΠΚ΄Β
Σφυροβολία  Κ΄     -      Δισκοβολία     Κ΄    (Κεντρικό Στάδιο)
(Γήπεδο ρίψεων)
11:00    Ακοντισμός   Π΄
Δισκοβολία   Ε΄    Κεντρικό Στάδιο)(Γήπεδο ρίψεων)
12:00    Ακοντισμός    Κ΄
Σφυροβολία  Π΄    Κεντρικό Στάδιο)  (Γήπεδο ρίψεων )

Απόγευμα 

15:00    Σφυροβολία Ε΄    (Γήπεδο ρίψεων )
16:00    Σφυροβολία  Γ΄/Ν΄  -     Σφαιροβολία  Γ΄/Ν    (Γήπεδο ρίψεων)
17:00    Δισκοβολία  Γ΄/ Ν΄  -  Σφαιροβολία  Π΄                                                   (Γήπεδο ρίψεων)
17.15    Ακοντισμός  Γ΄/ Ν΄     (Κεντρικό Στάδιο)
18:00    Σφυροβολία  Α΄ -  Σφαιροβολία Α’    (Γήπεδο ρίψεων)
18:00    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΠΑΝΙΔΗ    
18:30     Ακοντισμός   Α -  Ε΄    (Κεντρικό Στάδιο)
19:00    Σφαιροβολία  Ε΄   - Δισκοβολία  Α ΄    (Γήπεδο ρίψεων)

OSense O-Sense