Ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν αγώνες ρίψεων στη μνήμη του «Κώστα Σπανίδη», ο οποίος αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο ρίψεων «ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ» του Καυτανζογλείου σταδίου την Παρασκευή (23/5, 09.00-12.00 και 15.00-19.00).

Ο Κώστας Σπανίδης υπήρξε κορυφαίος αθλητής και προπονητής ρίψεων, με εξαιρετική παρουσία τόσο ως αθλητής της δισκοβολίας, ως ομοσπονδιακός τεχνικός και ως εθνικός προπονητής, πόστο που υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους πρωταθλητές ρίψεων όπως η Τασούλα Κελεσίδου, ο Σάββας Πανάβογλου, η Πόπη Ουζούνη, ο Βάιος Τίγκας και πλήθος πρωταθλητών που τίμησαν την χώρα μας χαρίζοντας μετάλλια και διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Οι αγώνες ρίψεων «Κώστας Σπανίδης», αποτελούν κριτήριο για την επίτευξη ορίων για τη συμμετοχή των πρωταθλητών στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Α/Γ της Ζυρίχης και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα E/N στο Γιουτζίν. Αυτός είναι και ο λόγος, που συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Πρωταθλητές των αγωνισμάτων των ρίψεων.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αγωνίσματα για νεαρούς επίδοξους αθλητές από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Στους αγώνες πρόκειται να πάρουν μέρος περίπου 40 επίλεκτοι αθλητές των Εθνικών μας ομάδων και 200 νέοι και μικρά παιδιά.

OSense O-Sense