Χιλιάδες κόσμου γυναίκες, άνδρες και παιδιά συμμετείχαν και έτρεξαν σήμερα στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης «RUN GREECE-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2014», που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ηράκλειο με την συνδιοργάνωση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου και της  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης και μεγάλο χορηγό την Wind.
Στους σημερινούς «Αγώνες Πόλης για Όλους» όπως είναι το κεντρικό σύνθημα, πραγματοποιήθηκαν τρείς αγώνες 10, 5 χιλιομέτρων και παιδιών στους οποίους έτρεξαν περισσότεροι από 2500 άνθρωποι ενώ χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν ή συμμετείχαν εθελοντικά υποστηρίζοντας τους αθλητές στην διάρκεια των διαδρομών.
 
Πρεσβευτές της προσπάθειας που κάνει ο ΣΕΓΑΣ για να ωθήσει απλούς πολίτες στον αθλητισμό, έγιναν παλιοί πρωταθλητές με καταγωγή το Ηράκλειο, όπως η Στέλλα Πιλάτου, η Ρούλα Στρατάκη, ο Θωμάς Σμπώκος, ο Σπύρος Αραμπαζής και ο Νίκος Μαχλάς, που πήραν μέρος στην διοργάνωση.
 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης έδωσαν την εκκίνηση του αγώνα των 5 χιλιομέτρων και παιδιών, των 10 χιλιομέτρων ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με στελέχη του ΣΕΓΑΣ, ενώ έκαναν και τις απονομές στους νικητές.
 
Οπως σε κάθε αγώνα Run Greece έτσι και στον αγώνα του Ηρακλείου, η WIND πρόσφερε χρήματα σε ίδρυμα της πόλης, μέσα από την αψίδα που στήθηκε στην διαδρομή.
 
«Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιείται αυτή η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Με μεγάλη συμμετοχή, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές από όλη την Κρήτη, μικρούς και μεγάλους, που αγκάλιασαν και φέτος αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός για το νησί. Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, συγχαρητήρια σε όλους για την άρτια διοργάνωση. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκατοντάδες εθελοντές που πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες για την προετοιμασία και την διοργάνωση του RUN GREECE-ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2014» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 
 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε ακόμη ότι οι σημερινοί αγώνες είχαν και χαρακτηριστικά κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς θα στηριχθεί οικονομικά ο παιδικός ξενώνας το «Σπίτι των Αγγέλων» μια σημαντική δράση του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων.
 
 
Στο πνεύμα της γιορτής του αθλητισμού, του πολιτισμού που γίνεται θεσμός και στο Ηράκλειο αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ αλλά και οι χορηγοί της διοργάνωσης.
 
Για τα αποτελέσματα της διοργάνωσης δείτε εδώ.
OSense O-Sense