Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Μια διαδρομή που ξεκίνησε εντυπωσιακά πριν από δύο χρόνια κορυφώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο Ρίο. 

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντας εξαιρετικό αγώνα και ξεπερνώντας τα 4,85 μέτρα. 

Η Ελληνίδα, που κατέκτησε το 30ο μετάλλιο της χώρας και το έβδομο χρυσό, ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,60 μ. με έγκυρο άλμα, συνέχισε επιτυχημένα στα 4,70 μ., ενώ είχε από ένα χαμένο άλμα στα 4,80 μ. και 4,85 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,90 μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει καμία από τις αθλήτριες. Η Σάντι Μόρις πλήρωσε στην ουσία το χαμένο άλμα στα 4,70μ., ενώ λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη στο τελευταίο άλμα του αγώνα, καθώς έριξε οριακά τον πήχη στο 4,90 μ., που θα άφηνε δεύτερη την Ελληνίδα. 

Η αποκάλυψη του τελικού ήταν η 19χρονη Ελίζα ΜακΚάρτνει, που πέρασε τα 4,80 μ. και με νέο εθνικό ρεκόρ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

 

Η Στεφανίδη κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και "χρυσή" πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό του Αμστερνταμ. Παράλληλα με αυτή της την εμφάνιση επιβεβαίωσε περίτρανα πως είναι η σταθερότερη αθλήτρια της χρονιάς εκείνη που αναμένεται να προσπαθήσει να κρατήσει τα σκήπτρα του αγωνίσματος για την επόμενη τετραετία. Και η αλήθεια είναι πως η Στεφανίδη, τόσο βάσει ηλικίας όσο και ικανότητας είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και με στόχο φυσικά τη διάκριση στο Τόκιο.

Η αθλήτρια που ζει στις ΗΠΑ χάρισε στη χώρα το πρώτο της μετάλλιο στο αγώνισμα και το έκτο της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στη διοργάνωση.

Παράλληλα επανέφερε τη χώρα στον πίνακα των μεταλλίων, για πρώτη φορά από το 2008, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί εθνικός μας ύμνος από το 2004 και τους Αγώνες της Αθήνας.

Τα αποτελέσματα

1.Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,85 μ.

2. Μόρις (ΗΠΑ) 4,85 μ.

3.ΜακΚάρτνει (Ν. Ζηλανδία) 4,80 μ.

4. Μπόιντ (Αυστραλία) 4,80 μ.

5.Μπράντσόου (Μ.Βρετανίδα) 4,70 μ.

6. Μπούχλερ (Ελβετία) 4,70 μ.

7. Σουρ (ΗΠΑ) 4,60 μ.

7. Σίλβα (Κούβα) 4,60 μ. 

9.Στρουτς (Γερμανία) 4,60 μ. 

10. Ρίζιχ (Γερμανία) 4,50 μ. 

11. Σούτεγ (Σλοβενία) 4,50 μ.

12.Αιμπέ (Καναδάς) 4,50 μ.

 

Δείτε το βιογραφικό της Κατερίνας Στεφανίδη