Η αμφίδρομη σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κοινωνία της Κω και της ομοσπονδίας επιβεβαιώθηκε αυτή τη φορά με τη διεξαγωγή Τριεθνής συνάντησης Εφήβων- Νεανίδων, που θα γίνει σήμερα το απόγευμα με τη συμμετοχή αθλητών από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ιταλία. 
 
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Καίσερλης υποδέχθηκε τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, αλλά και τους εκπροσώπους των ξένων αποστολών. "Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ, γιατί χωρίς αυτόν, αυτό το αθλητικό γεγονός δεν θα γινόταν. Πιστεύω πως αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει σταθμό για το νησί μας", είπε ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος καλοσώρισε στο νησί και τον Γιάνννη Σμαλιό, ο οποίος θα αγωνιστεί εκτός συναγωνισμού στη σημερινή διοργάνωση. Την ικανοποίηση τους και την αισιοδοξία τους πως η διοργάνωση θα καθιερωθεί, εξεφρασαν οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας Γιάνννης Σταματόπουλος και Θεόδωρος Βόσσος, που επικεντρώθηκαν  ιδιαίτερα στην στάση και στην στήριξη του νησιού στον ελληνικό στίβο.
 
Ο Ιταλός προπονητής Εντσο Ντελ Φόρνο εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο Δήμος στηρίζει τον αθλητισμό. Χαρούμενος που βρέθηκε και πάλι στην νησί του, ήταν ο Γιάννης Σμαλιός, που από το 2010 ζει μόνιμα στην Σουηδία. Ο Χρήστος Μελέτογλου έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο για την προσπάθεια που κάνει στο κομμάτι του αθλητισμού,  ενώ ο εθνικός προπονητή Εφήβων/Νεανίδων Γιάννης Κουτσιώρας στάθηκε σε τεχνικά ζητήματα, που αφορούν στη διοργάνωση. Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Εύδαμου Αποστόλης Λένης, που δεν μίλησε λόγω αφωνίας.
 
 
OSense O-Sense