Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση


Της αρέσει να συμμετέχει σε αγώνες στην Ελλάδα. Όχι γιατί δεν την εξιτάρουν τα ταξίδια ή οι ξένες κουλτούρες, αλλά γιατί θεωρεί πως οι αγώνες δρόμου της χώρας μας δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν εκείνους του εξωτερικού.

Η Μάγδα Γαζέα λίγους μήνες από την επικράτηση της στην Αυθεντική διαδρομή, είναι έτοιμη να πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου, το οποίο γίνεται παράλληλα από τον 3ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας, την Κυριακή 4 Μαΐου.


«Θέλω να στηρίζω τις διοργανώσεις της χώρας μας. Αλλωστε δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από αυτές του εξωτερικού. Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι μια σπουδαία διοργάνωση, η οποία γίνεται σε μια εξαιρετική διαδρομή. Φέτος, όπου ο τερματισμός και η εκκίνηση θα είναι στο Σύνταγμα, ακόμη περισσότεροι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να στηρίξουν αυτό το γεγονός», είπε αρχικά η Γαζέα και αναφέρθηκε και στην σχέση, που έχει ο Ημιμαραθώνιος με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

«Είναι αλληλένδετες διοργανώσεις. Ο Ημιμαραθώνιος είναι προθάλαμος του μαραθωνίου. Ο αγώνας γίνεται στην κατάλληλη χρονική στιγμή για όλους όσοι ετοιμάζονται για την Αυθεντική διαδρομή. Πιστεύω πως όσοι δρομείς σκέφτονται να τρέξουν τον Νοέμβριο στην Αυθεντική διαδρομή για πρώτη φορά, θα είναι βοηθητικό για εκείνους να συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας», είπε η έμπειρη δρομέας, που ζει και γυμνάζεται στην Ζάκυνθο.

Η Γαζέα  αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που έκανε να διεκδικήσει το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης στο μαραθώνιο. «Συμμετείχα στον αγώνα της Θεσσαλονίκης, στον «Μ. Αλέξανδρο», όπου ο καιρός δεν με βοήθησε. Πέρα από αυτό νομίζω πως δεν ήμουν σε θέση να κυνηγήσω μια επίδοση κάτω από τα 2.38.00, που ήταν το όριο».

Τον 3ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής και την συμπαράσταση του μεγάλου χορηγού των αγώνων, που είναι η BMW Hellas.