Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο μεγάλο αγώνα δρόμου της χρονιάς, τον 3ο Ημι-Μαραθώνιο της Αθήνας που διοργανώνει  ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής , έχει ξεκινήσει.

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι τις 4 Μαΐου για να γεμίσει χρώματα το κέντρο της πρωτεύουσας, «για να γίνουμε εμείς το κέντρο της πόλης μας» όπως είναι το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης.
Ήδη τα μηνύματα από την κατάθεση των συμμετοχών , τόσο για τον Ημι-Μαραθώνιο όσο και για τα 5 και 3 χλμ. που θα γίνουν παράλληλα είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα κι όλα δείχνουν ότι το ρεκόρ των 10.000 δρομέων που πήραν μέρος στον περσινό αγώνα θα καταρριφθεί κατά πολύ φέτος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον Ημι-Μαραθώνιο και τα 5 χλμ. μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.athinahalfmarathon.gr  ενώ για τα 3 χλμ. WIND  από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.
Παράλληλα με τον 3ο Ημι-Μαραθώνιο της Αθήνας θα διεξαχθεί και το 4ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημι-Μαραθωνίου Ανδρών-Γυναικών στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος.
Την Κυριακή 4 Μαΐου η Αθήνα αλλάζει εικόνα  και όλοι μετέχουν στη μεγάλη γιορτή. Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, έχει ανακοινώσει ότι τα καταστήματα του κέντρου θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι (η συγκεκριμένη Κυριακή έχει επιλεγεί στις ελάχιστες του έτους που παραμένουν ανοιχτά τα μαγαζιά του κέντρου) προκειμένου να εξυπηρετηθούν κυρίως οι δρομείς νωρίς το πρωί για την ομαλή προσέλευσή τους στο χώρο της εκκίνησης στη πλατεία Συντάγματος.
Ο Ημι-Μαραθώνιος της Αθήνας αν και συμπληρώνει μόλις τρία χρόνια ζωής έχει καταφέρει σκαρφαλώσει ψηλά στον μακρύ κατάλογο των αθλητικών γεγονότων που φιλοξενεί η πρωτεύουσα αλλά οι φιλοδοξίες δεν σταματούν εκεί. Με την συμπαράσταση του μεγάλου χορηγού της BMW και των άλλων υποστηρικτών του πλησιάζει τα επίπεδου του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας το οποίου είναι ο μεγάλος προπομπός και για πολλούς δρομείς ο προθάλαμος για να συμμετάσχουν στον ιστορικό αγώνα.    

OSense O-Sense