Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Το κάθε γκρουπ ψάχνει την...δική του γωνιά. Το μέρος που θα ηρεμήσει, θα ξεφύγει από την καθημερινότητα και κατ’ επέκταση θα του επιτρέψει να κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Ο Απρίλιος και ο Μάιος παραδοσιακά είναι οι μήνες των προπονητικών καμπ, για το σύνολο των ελληνικών - και όχι μόνο - γκρουπ.

 

Η θερινή σεζόν είναι μπροστά και οι τελευταίες δυνατές πινελιές πριν από την έναρξη των αγώνων θα μπουν αυτό το διάστημα. Η ομοσπονδία παρά τα οικονομικά προβλήματα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να συνεχιστούν, κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, οι προετοιμασίες των αθλητών. Και το καταφέρνει. Η Κύπρος παραμένει ο βασικός προορισμός των περισσότερων, εξαιτίας της διακρατικής συμφωνίας, ωστόσο υπάρχουν και γκρουπ που επιλέγουν να «βγάλουν» τον κύριο όγκο δουλειάς σε άλλα προπονητικά κέντρα.


Όπως για παράδειγμα ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης, που θα γυμναστεί στο εξωτερικό. Ο νικητής του επί κοντώ στο Σόποτ θα βρεθεί στο γνωστό κέντρο της Φόρμια από τις 16 έως και τις 28 Απριλίου μαζί με τους συναθλητές του Παναγιώτη Λάσκαρη και Θοδωρή Χρυσανθόπουλο, υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Δημήτρη Κυτέα.

Την εγγυημένη λύση της Καλαμάτας επέλεξε για την προετοιμασία των αθλητών του, Λούη Τσάτουμα και Γιώργο Τσάκωνα, ο Δημήτρης Βασιλικός. Το γκρουπ θα μείνει στην πόλη της Μεσσηνίας έως το Μ. Σαββάτο, οπότε και θα επιστρέψει για να συνεχίσει την προπόνηση του στην Αθήνα και να μπει σταδιακά σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Στα Κανάρια Νησιά και το προπονητικό κέντρο του Λαζαρότε θα βρεθεί έως τις 14 του μηνός, ο Γιώργος Πομάσκι και ο Αντώνης Μάστορας.

Στην Κύπρο βρίσκονται ή θα βρεθούν αυτό το διάστημα αρκετά γκρουπ. Στην Λευκωσία είναι ήδη ο Κώστας Δουβαλίδης με τον προπονητή του Μπάμπη Σδρόλα, η Μαίρη Σωτηρακοπούλου με τους αθλητές της Πέτρο Κυριακίδη και Αγνή Δερβένη, και τον Γιάννη Λουλά, που πραγματοποιεί μαζί τους την προετοιμασία του, αλλά και οι σπρίντερ Χρήστος Καλαμάρας και Ιορδάνης Ρουσάκης με τον προπονητή τους Περικλή Χατζηαναστασιάδη.

Στη Λεμεσό βρίσκεται ο Φρανσουά Ντοφέν με τους αθλητές του Δημήτρη Τσιάμη και Τάσο Γαλαζούλα, ενώ στην ίδια πόλη θα ταξιδέψουν την Μ. Τρίτη, ο Δημήτρης Τσιφτσόγλου και οι αθλητές του Ευαγγελία Γαλένη και Παύλος Μπόφτσης. Στο Νησί της Αφροδίτης θα γυμναστούν το επόμενο διάστημα, τόσο ο Λυκούργος Τσάκωνας όσο και η Τόνια Στεργίου καθώς και άλλα γκρουπ.