Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση


Για δεύτερη χρονιά η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, αγκάλιασε και ανοίγει την αυλαία για  τον πρώτο αγώνα της σειράς αγώνων δρόμου που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με την υποστήριξη της Δημοτικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης,

φορέων της περιοχής και της WIND Ελλάς χορηγού των αγώνων. 
Όλα είναι έτοιμα στη Λάρισα και οι διοργανωτές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για μια άρτια οργανωτικά και αγωνιστικά εκδήλωση και η πόλη ήδη κινείται σε ρυθμούς Run Greece.

Αυτό που απομένει είναι οι κάτοικοι της πόλης να δείξουν τα φίλαθλα συναισθήματά τους, να γεμίσουν τους δρόμους χειροκροτώντας τις προσπάθειες των δρομέων και να δώσουν μια διαφορετική εικόνα στη πόλη τους.

Απόλυτο ρεκόρ για την διοργάνωση πέτυχε η πόλη της Λάρισας αφού οι συμμετοχές έφτασαν και ξεπέρασαν τις 2.600  ενώ θα συνεχιστούν και αύριο.  Το ρεκόρ συμμετοχών είχε μέχρι τώρα η Πάτρα με 2.300 συμμετοχές.


H καρδιά της διοργάνωσης χτυπά στον «Μύλο του Παππά» όπου και το κέντρο εγγραφών και παράδοσης υλικών το οποίο θα λειτουργήσει αύριο Σάββατο 29 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 20:00 για να εξυπηρετήσει όλους τους συμμετέχοντες.

Την Κυριακή το επίκεντρο θα μεταφερθεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου θα γίνουν οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί, οι απονομές και διάφορες άλλες εκδηλώσεις που ετοιμάζουν οι τοπικοί φορείς προσδίδοντας γιορταστική ατμόσφαιρα στη πόλη.

Στις 10:00 είναι προγραμματισμένη η εκκίνηση των 10χλμ, στις 11:30 των 5χλμ και στις 11:35 ο αγώνας δρόμου παιδιών 1.000μ.
Να θυμίσουμε ότι Κυριακή, τελευταία του Μαρτίου,  αλλάζει η ώρα και θα ισχύσει η θερινή. Έτσι   όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα.

Στην Θεσσαλική πρωτεύουσα θα βρίσκεται και η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου υποστηρίζοντας με την παρουσία της τον θεσμό ενώ παρών θα είναι και ο Λαρισαίος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης ο οποίος θα αγωνιστεί στα 5χλμ.

Στην γραμμή της εκκίνησης στα 10χλμ θα βρεθεί η 3η νικήτρια των πανευρωπαϊκών νέων στα 10χλμ Αναστασία Καρακατσάνη που στο αντίστοιχο αγώνισμα ήταν νικήτρια το 2013 καθώς και ο περσινός νικητής στα 10χλμ Κώστας Αμτζόπουλος.
Η Μαρία Ζωγραφάκη θα επιχειρήσει για δεύτερη χρονιά να κερδίσει τα 5χλμ καθώς θα συμμετάσχει και στον φετινό αγώνα ενώ ο πρωταθλητής στα 3.000μ στιπλ Ιάσων Ιωαννίδης θα επιχειρήσει μεταξύ των άλλων να επικρατήσει στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών.
Εκτός των αθλητών που θα διεκδικήσουν τη νίκη στον αγώνα της Λάρισας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος της πόλης Κώστας Τζανακούλης θα «ηγηθούν» των άλλων συμμετεχόντων. Επίσης παλιοί πρωταθλητές της περιοχής όπως η Ασημίνα Βανακάρα, ο Στέλιος Δημότσιος, ο Κώστας Κασσάρος και άλλοι θα συμμετάσχουν στον αγώνα.
Συνδιοργανωτές του αγώνα της Λάρισας , εκτός από τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, είναι η περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων.

Τοπικός χορηγός τα καταστήματα Public ενώ μέγας χορηγός του Run Greece είναι η WIND Ελλάς η οποία θα προσφέρει για κάθε δρομέα που θα περνά κάτω από την ειδική αψίδα που έχει στήσει, το ποσό που θα συγκεντρωθεί στην παιδιατρική κλινική του πανεπιστημίου Θεσσαλίας (μονάδα αυξημένης φροντίδας).  

Επίσημοι χορηγοί του ΣΕΓΑΣ είναι η Adidas, η Δημόσια Τηλεόραση, η Nestea, η DHL, ο Ομιλος Ιατρικού Αθηνών, η BMW ενώ μέγας χορηγός της Ομοσπονδίας είναι ο ΟΠΑΠ.