Ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες του Ηρακλείου και της Κρήτης, απεύθυναν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου οι διοργανωτές του αγώνα στον αγώνα Run Greece - Ηράκλειο (27/4), και ο μεγάλος χορηγός, η WIND.

Το «RunGrecce-Ηράκλειο» οργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και την συνεισφορά πολλών εθελοντικών φορέων και οργανώσεων και αφορά αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων και παιδιών.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία εκπροσώπων φορέων και εθελοντικών οργανώσεων,  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Τέτοια γεγονότα μαζικού αθλητισμού προβάλλουν την Κρήτη, τον τουρισμό, τον πολιτισμό της, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τον εθελοντισμό. Επίσης ενισχύουν τα αντανακλαστικά της κοινωνικής μας αλληλεγγύης  για την οικονομική στήριξη του παιδικού ξενώνα το «Σπίτι των Αγγέλων» μια σημαντική δράση του συνδέσμου γυναικείων σωματείων. Καλούμε την νεολαία μας, τους πολίτες, γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας, να πάρουν μέρος στην μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης αφού αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της διοργάνωσης, τόνισε:  «Αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει μια μεγάλη λαϊκή αθλητική γιορτή για το Ηράκλειο, την Κρήτη, ενώ το γεγονός θα συνδυαστεί και με εκδηλώσεις πολιτισμού. Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση που θα έχει μεγάλη αναγνώριση και θα μείνει».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης ανέφερε: «Με τον αγώνα στέλνουμε ισχυρά μηνύματα όπως του ευ αγωνίζεσθε, του Ολυμπισμού της ειρήνης. Καλούμε όλο τον κόσμο μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στο αθλητικό αυτό γεγονός. Μάλιστα πληροφορούμαστε ότι φέτος θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή από μαθητές».

Το μέλος της διοίκησης του κεντρικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, και της Κρήτης, Παναγιώτης Αντωνακάκης δήλωσε: «Η άμεση προσδοκία είναι ο αγώνας «RunGreece2014» που τόσο αγκαλιάστηκε από την Περιφέρεια, το δήμο Ηρακλείου, και τον ΣΕΓΑΣ να είναι ακόμα πιο μαζικότερος και ποιοτικότερος από το 2013. Η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων και θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση».

Τέλος ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της WIND Γιώργος Τσαπρούνης επεσήμανε: «Με την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση του «RunGreece» αποδείχτηκε ότι όταν συνεργαζόμαστε όλοι οι φορείς δηλαδή ιδιωτικός, δημόσιος τομέας, και αυτοδιοίκηση κάνουμε θαύματα. Η WIND για δεύτερη χρονιά στηρίζει το θεσμό και ελπίζουμε πως φέτος θα ξεπεράσουμε κατά πολύ τις περισυνές συμμετοχές. Μάλιστα πληροφορούμαστε ότι πολλοί Αθηναίοι θα κατέβουν στο Ηράκλειο, για να τρέξουν στην καταπληκτική αυτή διαδρομή. Η WIND στηρίζει φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης, και φέτος θα τρέξουμε όλοι για το «Σπίτι των Αγγέλων».

Στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης του αγώνα, τα στελέχη του ΣΕΓΑΣ βράβευσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την προσφορά του στον αθλητισμό, και την βοήθεια για την θεσμοθέτηση του αθλητικού γεγονότος. Παράλληλα ο ΣΕΓΑΣ βράβευσε τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, και τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη τον οποίο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης.

 Συνεχίζονται οι εγγραφές

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εγγραφές για το «RUNGREECE–Ηράκλειο 2014». Οι εγγραφές για τους Αγώνες 5 & 10χλμ αλλά και τον Αγώνα Παιδιών του RUN GREECE -Ηράκλειο μπορούν να γίνουν είτε μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.grείτε με την συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης στα παρακάτω σημεία:

·      Περιφέρεια Κρήτης, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου (1ος Όροφος, 08.00 – 15.00)

·       Δήμος Ηρακλείου, Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού – Δημοτικό Κτίριο Ανδρόγεω (3ος Όροφος, 08.00 – 14.30)

·      Στάδιο Ελευθερίας, Γραφείο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης – Χανιώπορτα (09.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00)

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ : Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 18 Απριλίου 2014. Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν υποβάλλει την εγγραφή τους μέχρι τις16 Απριλίου 2014 θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους (το νούμερο δηλαδή με το οποίο θα τρέξουν).
 

OSense O-Sense