Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση


Μεγάλη συμμετοχή και οργανωτική επιτυχία αναμένεται να έχει ο 1ος Μαραθώνιος Ναυπλίου που θα διεξαχθεί στην όμορφη και ιστορική πόλη της Πελοποννήσου την ερχόμενη Κυριακή 23 Μαρτίου.


Αναμένεται να πάρουν μέρος 3.000 δρομείς στους διάφορους αγώνες και συγκεκριμένα 1.100 στον μαραθώνιο, 1.000 στα 5.000μ και 800 στα 2.500μ.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση των οργανωτικών λεπτομερειών του 1ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο, παρουσία του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Μπόλλα και της παλαιάς πρωταθλήτριας και κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου Γυναικών Μαρίας Πολύζου. 

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου για την διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου και  σημαντικού δρομικού  αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο, την ανταπόκριση που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους θεσμικούς κρατικούς και τοπικούς φορείς της πόλις και ευχαρίστησε όλους τους φιλάθλους δρομείς και τους Αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ο.Ε.. Ευχαρίστησε τους Βραβευόμενους Παλαιούς Πρωταθλητές που τιμούν με και στηρίζουν με την παρουσία τους την μεγάλη προσπάθεια της Ο.Ε. και του Δήμου Ναυπλιέων. Τέλος κάλεσε όλους τους Δημότες να φορέσουν τα αθλητικά τους και  να συμμετέχουν στους αγώνες σαν δρομείς η σαν φίλαθλοί να κάνουν κερκίδες τα πεζοδρόμια και να χαρούν την ημέρα του αθλητισμού της πόλις τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Τροχαίας και των Στελεχών της Ο.Ε., διευκολύνοντας τους αγωνιζόμενους Αθλητές. Κάλεσε όλους η Κυριακή 23/03/2014 να είναι η μέρα χωρίς αυτοκίνητα για την πόλη μας.

Ο Εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Γ. Μπόλλας αναφέρθηκε στην μεγάλη ανταπόκρισή που έτυχε η διοργάνωση από όλους τους αθλητικούς φορείς και ευχαρίστησε όλους τους δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Ο Τεχνικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στον αγώνα, και ανακοίνωσε τα συνολικά αριθμό των συμμετεχόντων ο οποίος είναι 3.000 δρομείς καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εξάρωντας την μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Δ/νσης και της Τροχαίας Αργολίδας την οποία ιδιαίτερα ευχαρίστησε.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις στην Μαρία Πολύζου, Παλαιά Πρωταθλήτρια Μαραθωνίου κάτοχος και σήμερα του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου με 2:33.40 από το 1998. Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Σπύρος Ανδριόπουλος, Δ/ντης του Στρατιωτικού Αθλητισμού ( ΑΣΑΕΔ), Παλαιός Πρωταθλητής Μαραθωνίου κάτοχος και σήμερα του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου με 2:12.04 από το 1988 και ο  Σωτηρόπουλου Χρήστου 3ος στους Μεσογειακούς Αγώνες του και με καλύτερη ατομική επίδοση 2:16.26