Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους 35.000 και πλέον δρομείς που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό στις 9 Νοεμβρίου και θα μεταφέρουν το μήνυμα της θέλησης και της Ειρήνης.

Πέρα από τις δυο αυτές βασικές αξίες, όμως, ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός στέλνει ένα ακόμη σπουδαίο μήνυμα σε όσους συμμετέχουν, αλλά και σε όσους παρακολουθούν τον αγώνα: εκείνο της συνεργασίας. Και πιο απτή απόδειξη δεν υπάρχει από την αγαστή συνεργασία όλων εκείνων των φορέων που συντονίζονται και δίνουν τον δικό τους αγώνα για την επιτυχία της διοργάνωσης, που όπως κάθε χρόνο, αναλαμβάνει ο ΣΕΓΑΣ.


Στο πλευρό του λοιπόν, εκτός από την υποστήριξη του μεγάλου χορηγού, της ΟΠΑΠ Α.Ε., έχει δύο σημαντικούς συνδιοργανωτές: το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- και ειδικότερα το υφυπουργείου Πολιτισμού, που για πρώτη φορά συνεργάζεται με τον ΣΕΓΑΣ στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου – και την Περιφέρεια Αττικής – η οποία δίνει δυναμικό παρόν τα δύο τελευταία χρόνια.


Το Υπουργείο Τουρισμού προσφέρει την αιγίδα του για την διεξαγωγή του αγώνα και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού όχι μόνο βοηθά στην διεθνή προβολή του 32ου Μαραθωνίου Αθήνας, αλλά και στην σημασία της αυθεντικότητας του.
Στενός συνεργάτης της διοργάνωσης είναι και η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) της οποίας ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός είναι μέλος. Η AIMS που έχει μεταφέρει την έδρα της στην Αθήνα βοηθά όχι μόνο στην διοργάνωση του ετήσιου συμποσίου εκπροσώπων από μαραθώνιους από όλο τον κόσμο και στο Gala, κατά το οποίο βραβεύονται οι καλύτεροι μαραθωνοδρόμοι σε παγκόσμιο επίπεδο κατόπιν ψηφοφορίας, αλλά και στο ταξίδι της Φλόγας του Μαραθωνίου – η αφή της οποίας γίνεται την παραμονή του αγώνα στον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα – σε όλο τον κόσμο.
Πολύτιμη είναι και  η συμβολή δύο θεσμικών συνεργατών: του Δήμου Μαραθώνα, εκεί από όπου οι χιλιάδες δρομείς ξεκινούν τον αγώνα τους και του Δήμου Αθηναίων, που υποδέχεται πανηγυρικά τους νικητές- διότι νικητές είναι όλοι όσοι τερματίζουν μέσα στο Καλλιμάρμαρο.


Το δίκτυο των συνεργασιών δεν τελειώνει εδώ. Χείρα βοηθείας στον ΣΕΓΑΣ και στον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό, προσφέρουν επίσης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα το Ανώτατο Σύμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ που διαθέτουν το σύνολο του ιατρικού τους δυναμικού στο πλαίσιο του αγώνα. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία που συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και ειδικότερα τον ΟΑΣΑ, τον ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ που διευκολύνουν τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες. Και το Υπουργείο Παιδείας που συμπράττει για να επιτευχθεί η σύνδεση του μαραθωνίου κινήματος με τον σχολικό αθλητισμό και τη νεολαία.