Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν τις δυνατότητές σας στη χρήση του ιστοτόπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Παρακαλώ πατήστε στο κουμπί παρακάτω:

Εκτύπωση

Στην ηλιόλουστη Πάτρα με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.700 δρομέων, ολοκληρώθηκε σήμερα η σειρά αγώνων Run Greece, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με μεγάλο χορηγό την Wind. Η πόλη της Πάτρας κατάφερε να πετύχει στο απόλυτο τον στόχο της και να βγάλει στους δρόμους χιλιάδες δρομείς, όχι μόνο για να τρέξουν, αλλά για να συμμετάσχουν σε ένα αθλητικό γεγονός. Η έκτη και τελευταία διοργάνωση κατάφερε να σπάσει όλα τα ρεκόρ συμμετοχής και να δώσει το καλύτερο φινάλε στη διοργάνωση.

Το επίπεδο του αγώνα ήταν εξίσου υψηλού, δεδομένο του ότι εκεί βρέθηκαν για να πάρουν μέρος αθλητές όπως η Αναστασία Καρακατσάνη. Η έμπειρη δρομέας κατέλαβε την πρώτη θέση στα 10χλμ, σε έναν αγώνα, που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν. Η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον Δημήτρη Σούλα, διένυσε την απόσταση σε 35.51 και άφησε στη δεύτερη θέση την έμπειρη μαραθωνοδρόμο Μάγδα Γαζέα. Η αθλήτρια από την Ζάκυνθο, που σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα θα πάρει μέρος στον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, πέρασε την γραμμή του τερματισμού σε 36.11. Στους άνδρες η πρώτη θέση στα 10χλμ πήγε στον Κώστα Κόκολα με 37.09, ενώ δεύτερος ήταν ο Γιώργος Χατζηγιάννης (33.16), ο οποίος κατέλαβε την δέυτερη θέση και στα 5χλμ! Νικητής στην μικρή απόσταση ήταν ο αθλητής της ΑΕΚ Γρηγορής Βουτσινάς (16.30), ενώ στις γυναίκες η Κρίλη Σοφία με 20.18.

Η Πάτρα ήταν η έκτη και τελευταία στάση της σειράς αγώνων, που για δεύτερη χρονιά διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ. Το Run Greece ξεκίνησε πέρυσι έχοντας ως βασικό στόχο να ωθήσει πολίτες όλων των ηλικιών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να βγουν από το σπίτι τους και να πάρουν μέρος σε μια γιορτή, σε μια συλλογική δραστηριότητα με πολλαπλά οφέλη. 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα

Δείτε φωτογραφίες από τη διοργάνωση