Στο νησί των Ιπποτών θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά Μαραθώνιος δρόμος τη Κυριακή 12 Οκτωβρίου ενώ παράλληλα με τον αγώνα των 42.195μ στην ίδια διαδρομή θα διεξαχθούν, Ημι-Μαραθώνιος και 10.000μ.    

Τον αγώνα διοργανώνουν η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  ο Δήμος Ρόδου και τα τμήματα αθλητισμού και τουρισμού, ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού τουρισμού και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.  

Στόχος των διοργανωτών εκτός από την καθιέρωση ως ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, είναι ο αγώνας να συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού φέτος διοργανώνεται σε εποχή μη τουριστικής αιχμής. Ο φετινός αγώνας θεωρείται «δοκιμαστικός» ενώ από το 2015 θα πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο.

 

Η διαδρομή είναι παραθαλάσσια στο δυτικό μέρος του νησιού ενώ η εκκίνηση θα δοθεί για τον Μαραθώνιο θα γίνει στην επαρχιακή οδό Μανδρικό-΄Εμπωνας 1χλμ μετά το Μανδρικό προς ΄Εμπωνα (θερμοκήπια) και ο τερματισμός θα γίνει στο κέντρο της Πόλης στο χώρο του ΑΚΤΑΙΟΝ, απέναντι από την γραφική μαρίνα του Μανδρακίου.

Τον ίδιο τερματισμό έχουν και οι αγώνες του Ημι-Μαραθωνίου και των 10.000μ ενώ οι εκκινήσεις θα δοθούν από το Alex Beach και από το Filerimos αντίστοιχα ενώ διατρέχουν την ίδια διαδρομή με αυτή του Μαραθωνίου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSense O-Sense