Τριάντα ημέρες απομένουν για τη μεγάλη στιγμή, τη διεξαγωγή του 32ου Μαραθώνιου Αθήνας, του Αυθεντικού. Ο αγώνας της 9ης Νοεμβρίου είναι μεν η κορύφωση του τετραημέρου που μετατρέπει την Αθήνα στο επίκεντρο του δρομικού κινήματος, αλλά το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Ανάμεσά τους βέβαια και η Αφή της Φλόγας του Μαραθωνίου, του συμβόλου της ειρήνης, αλλά και του παγκόσμιου κινήματος του μαραθωνίου. Η Φλόγα υιοθετήθηκε από το 2007 και η Αφή της θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου, στον Τύμβο του Μαραθώνα μέσα από ένα μοναδικό τελετουργικό, όπως κάθε χρονιά.

Τα τελευταία επτά χρόνια, η Φλόγα του Μαραθωνίου έχει ταξιδέψει σε κάθε σημείο του ορίζοντα. Μέχρι τώρα, το μήνυμά της έχει μεταφερθεί στη Βοστώνη, το Σικάγο, το Τορόντο, την Οττάβα, το Μεξικό και τον Ισημερινό σε ό,τι αφορά την Αμερική, επί ευρωπαϊκού εδάφους έχει ταξιδέψει στην Πράγα, τη Σιβηρία, το Βελιγράδι, τη Γένοβα και τη Βιέννη, ενώ τον επόμενο Μάρτιο θα βρεθεί στο Ντίλσεντορφ.

Στην Ασία, η Φλόγα του Μαραθωνίου έχει βρεθεί στη Σαγκάη, την Ξιαμέν και τη Βομβάη, ενώ ακόμη έχει ταξιδέψει στο Μάριτζμπουργκ στη Νότια Αφρική, αλλά και δύο φορές στην Ανταρκτική.

Πέρα από σύμβολο του μαραθώνιου κινήματος, μέσω της Φλόγας, έχει προωθηθεί σε όλο τον κόσμο ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός. Κάτι που έχει επιτευχθεί και με την παρουσία σε άλλες ΕΧPO και κορυφαίους μαραθωνίου στον κόσμο. Τα τελευταία 8-9χρόνια, ο ΑΜΑ έχει προβληθεί με αυτό τον τρόπο στο Ελσίνκι, το Βερολίνο, το Τόκιο, τη Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Στοκχόλμη, τη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια, τη Βοστώνη, το Χιούστον αλλά και την Ουάσιγκτον.

Κινήσεις, που έχουν συμβάλει στην παγκοσμιοποίηση του ΑΜΑ, ενώ ήδη φαίνονται τα αποτελέσματα αυτής της καμπάνιας, με τις συμμετοχές των δρομέων από το εξωτερικό να έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι διαπιστεύσεις

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή, λήγουν οι διαπιστεύσεις για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους φωτογράφους που επιθυμούν να καλύψουν δημοσιογραφικά τον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας.

OSense O-Sense