Τον πρώτο του δυνατό αγώνα στη σεζόν πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ την Κυριακή στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Ο πρωταθλητής του βάδην διένυσε την απόσταση σε 1 ώρα 23.04 και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει των διοργανώσεων που έπονται και κυρίως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού της Ζυρίχης.

«Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση και την θέση στον αγώνα, καθώς άφησα πίσω μου σπουδαίους αθλητές. Ήθελα να έχω πετύχει ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, όμως, δεν μου βγήκε, καθώς η ζέστη ήταν έντονη για τα δεδομένα της εποχής και μας επηρέασε όλους, κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα», είπε ο αθλητής που γυμνάζεται με τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο.

«Υπάρχει μπροστά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην, στην οποία δεν έχουμε αποφασίσει αν θα πάρουμε μέρος. Από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε σε κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό ή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (3/5).  Σε κάθε περίπτωση μέχρι τη Ζυρίχη θέλω να έχω κάνει έναν ακόμη δυνατό αγώνα», εξήγησε ο αθλητής.

Αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται για τα δεδομένα της εποχής, είπε: «Σίγουρα είμαι καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη κι από το 2012. Νομίζω πως αν είχα βρει καλές καιρικές συνθήκες θα είχα βγάλει έναν πολύ καλό χρόνο. Το σημαντικό βέβαια είναι να βγει η επίδοση στον αγώνα στόχο. Το Ευρωπαϊκό είναι μια σπουδαία διοργάνωση, στην οποία περιμένω μια καλή παρουσία, έστω κι αν στο αγώνισμα μας το επίπεδο θυμίζει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα». Το ρεκόρ του Παπαμιχαήλ είναι 1.21.12 από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

OSense O-Sense