Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έχει συμφωνήσει για την εφαρμογή ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος στην Ελλάδα, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το Πρωτόκολλο Συνεργασίας. Έχει ως στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού, στα πλαίσια του αναλυτικού εκπαιδευτικού προγράμματος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ εκτελέστηκε για πρώτη φορά σήμερα το πρόγραμμα Kids Athletics.

Όταν το 2013 ο ΣΕΓΑΣ υπέγραψε τη συνεργασία της εκτέλεσης του προγράμματος Kids Athletics με την IAAF, ο στόχος που είχε θέσει η παγκόσμια ομοσπονδία ήταν να δοκιμάσουν έως το 2016 τις δυνάμεις του σε αυτό 210.000 παιδιά.

Τα παιδιά των ακαδημιών του ΟΦΗ του Πήγασου και του Ιδομενέα είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε χριστουγεννιάτικη γιορτή που έγινε στο Παγκρήτιο στάδιο. Οι μικροί αθλητές μαζί με του γονείς τους, πήραν μέρος στο πρόγραμμα kids athletics διασκέδασαν, έπαιξαν και φυσικά έδειξαν τις αθλητικές τους δυνατότητες.

katerini

O κεντρικός πεσόδρομος της Κατερίνης γέμισε από μικρούς μαθητές την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, καθώς στο πλαίσιο των δράσεων του "Κοινωνικού Σχολείου",  παιδιά της Γ' Τάξης του 2ου, 11ου και 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης αγωνίστηκαν και μυήθηκαν στα αγωνίσματα του στίβου μέσα από το πρόγραμμα Kids' Athletics.

Το πρόγραμμα Kid’s Athletics ταξίδεψε σε Ιωάννινα, Άρτα , Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα αντίστοιχα, σε συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με το Υπουργείο Παιδείας.

 

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον ΓΣ Σκάλας το ΝΠΔΔ ‘’ Νικηφόρος Βρετάκος‘’ του Δήμου Ευρώτα παρουσιάζουν το πρόγραμμα Kids Athletics στο Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη την Κυριακή 5 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης 10:00  π.μ. 


Με το πρόγραμμα «kids athletics» να ταξιδεύει στην Κω ξεκινούν οι παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των 27ων Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου που διοργανώνει ο Σ.Ε.Γ.ΑΣ. και η Γ.Γ.Αιγαίου & Νησιώτικης πολιτικής σε συνεργασία με τον Δήμο Κω.

Στο Παγκρήτιο στάδιο συγκεντρώνονται καθημερινά εκατοντάδες μικρά παιδιά, που έρχονται σε επαφή με τα αγωνίσματα του στίβου, μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα Kids Athletics.

Περισσότερα από 1.500 παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρόγραμμα Kids Athletics, το περασμένο Σαββατοκύριακο στις κατασκηνώσεις SKOURAS στη Χαλκιδική.

Ο αθλητικός σύλλογος ΑΠΣ ΠΥΓΜΉ ΕΥΟΣΜΟΥ  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συμβάλλοντας στην προσπάθεια που καταβάλει η ομοσπονδία για την υλοποίηση του προγράμματος  Kids’ Athletics, ταξίδεψε στην Μακρινίτσα Σιδηροκάστρου στις κατασκηνώσεις παιδιών δημοτικού, της ενορίας  Ευόσμου  Θεσσαλονίκης .

Στο 6ο γυμνάσιο Αθήνας …ταξίδεψε το Kids Athletics, με τους μαθητές να μένουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους στο πρόγραμμα της IAAF.
Το πρόγραμμα έγινε την ώρα μαθημάτων στο πλαίσιο αθλητικών εκδηλώσεων και συμμετείχαν όλα τα παιδιά του σχολείου. Οι μαθητές δεν συμμετείχαν μονάχα ως…αθλητές, αλλά είχαν εκπαιδευτεί και βοήθησαν ως κριτές, συνοδοί των ομάδων και περιφρούρηση της περιμέτρου του αγωνιστικού χώρου.

Στις 10 Ιουνίου η Σέριφος φιλοξένησε για δεύτερη φορά μέσα στην φετινή σχολική χρονιά τα kids athletics.Οι μικροί μαθητές αγωνίστηκαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, ενώ η παρουσία κοινού το οποίο χειροκροτούσε και ενθάρρυνε τις προσπάθειές τους, έκανε ακόμη πιο ζεστή και πανηγυρική την ατμόσφαιρα.

Η συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με το Δημοτικό Σχολείο Σερίφου και η ενθουσιώδης συμμετοχή των φορέων του νησιού (Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Α.Ο.Σερίφου, Δήμου Σερίφου) ενδυναμώνει την πεποίθηση μας ότι σε αυτό το μικρό, πανέμορφο νησί των Δυτικών Κυκλάδων τα kids athletics τείνουν να γίνουν θεσμός και ο ακρογωνιαίος λίθος ανάπτυξης του κλασικού αθλητισμού.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη παρουσίαση του προγράμματος και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Σερίφου.

Την Κυριακή στις 1 Ιουνίου ο  Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος ΤΟ ΟΙΟΝ του Αγ. Στεφάνου σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ και τον  τεχνικό σύμβουλο Καρούζο Χρύσανθο, διοργάνωσαν  στο γήπεδο του Αγ. Στεφάνου το επιτυχημένο και καινοτόμο πρόγραμμα του kids ‘ athletics με συμμετοχή 95 μαθητών από τα δημοτικά σχολεία της περιοχής .

​Η Σύρος, η πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων ήταν ο δωδέκατος σταθμός των kids athletics για το 2013-2014. Μετά την Αντίπαρο, τη Σέριφο, την Κύθνο, τη Μήλο, την  Κύθνο, την Σίφνο, την Τήνο, τη Μύκονο, τη Νάξο, την Άνδρο  και τη Φολέγανδρο​η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων διοργάνωσε το πρόγραμμα της iaaf, σε συνεργασία με το γραφείο φυσικής αγωγής της Α΄βαθμιας εκπαίδευσης των Κυκλάδων και τη σύμβουλο φυσικής αγωγής Ουρανία Ρινακάκη.  

Διοργάνωση σεμιναρίου “kid’s Athletics” έγινε στη Χίο στις 10/04/2014, με πρωτοβουλία της Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Χίου Ευδοκίας Σαμουηλίδου σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ – ΣΑΜΟΥ. 

​​Ένα ακόμα νησί των Κυκλάδων γνώρισε τα kids athletics. Αυτή τη φορά το πρόγραμμα φιλοξενήθηκε στην Φολέγανδρο.

Ο ΓΣ Γλυφάδας και ο Δήμος Γλυφάδας πρόσφεραν την ευκαιρία σε περίπου 500 παιδιά ηλικίας 4-15 ετών να πάρουν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες, όπως αγώνες αντοχής και φυσικά Kids Athletics, το ιδανικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικών σχολείων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκατό περίπου καθηγητές Φυσικής Αγωγής παρακολούθησαν  το σεμινάριο Kids Athletics που διοργάνωσε  ο σχολικός συμβούλου Φυσικής Αγωγής Γιώργος Αμπατζόγλου στο κλειστό γυμναστήριο "Ποταμούδια" Καβάλας.

Με τη συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών έγινε στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Φαλήρου το πρόγραμμα KidsAthletics.  Τα μικρά παιδιά του 10ου Δημοτικού σχολείου Παλαιού Φαλήρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου, να παίξουν, να διασκεδάσουν και φυσικά να δείξουν τα ταλέντα τους.