Ξεκίνησε τη σεζόν στη Σαγκάη με άλμα στα 4,73 μ., επίδοση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απόλυτα ικανοποιητική ακόμη και για…φινάλε της σεζόν.

Για τη Νικόλ Κυριακοπούλου όμως, ο αγώνας στην Κίνα ήταν απλώς η αρχή μιας εξαιρετικής πορείας. Σήμερα,  πέντε αγώνες από εκείνη την εμφάνιση ανέβασε επιτυχώς το κορμί της πάνω από τα 4,83 μέτρα.

Απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη για μια αθλήτρια που τα τελευταία χρόνια «φλερτάρει» με μεγάλα ύψη. Η Κυριακοπούλου δεν κατέκτησε απλώς την πρώτη θέση στο Diamond League του Παρισιού, αλλά βελτίωσε το δικό της 4,80 μ., που πέτυχε πρώτη φορά στις 21 Φεβρουαρίου του 20015 και επανέλαβε στις 13 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα έγινε η κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο και η νέα κάτοχος του ρεκόρ Diamond League. Η Κυριακοπούλου μετά το 4,83 μ. δοκίμασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα 4,90 μ., όπου είχε καλά άλματα.

Την δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε η Γιάρισλε Σίλβα με 4,73 μ., ενώ τρίτη με 4,63 μ. ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Κυριακοπούλου στη σειρά αγώνων, μετά την επικράτηση στη Σαγκάη. Χαμηλά έμεινε η Κατερίνα Στεφανίδη, που μετά το 4,38 μ. δεν τα κατάφερε στα 4,53 μ., όπου πήγε ο πήχης. Ο "ασημένια" πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν έχει ακόμη βρει το ρυθμό της ύστερα από το πρόβλημα τραυματισμού.

OSense O-Sense