Το πρόσωπο των αγώνων στον τελικό του μήκους τα τελευταία χρόνια είναι ο Λούης Τσάτουμας. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ήταν και φέτος ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, δεν ήταν όμως, ο μοναδικός.

Ο Τσάτουμας "προσγειώθηκε" στα 8,09 μ., ένα εκατοστό κάτω από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έδειξε για μια ακόμη φορά,πως παρά τα προβλήματα βρίσκει το δρόμο για άλματα πάνω από τα 8,00 μέτρα.

Ο μοναδικός 17χρονος Μιλτιάδης Τεντόγλου κατάφερε για μια ακόμη φορά να εντυπωσιάσει με το 7,73 μ. και να βελτιώσει  για τρίτη φορά φέτος το δικό του πανελλήιο ρεκόρ παίδων.

Ο νεαρός έκανε την καλύτερη προσπάθεια στο τρίτο του άλμα, ενώ μετά το τέταρτο ολοκλήρωσε τον αγώνα του, καθώς είχε ενοχλήσεις στη μέση. "Οταν ξεκίνησα τη χρονιά είχα ως στόχο να πιάσω το όριο για το Κάλι. Μετά το 7,41 μ. κατάλαβα πως μπορώ να κάνω το όριο. Μπορώ να πω όμως πως όλες οι επιδόσεις ήρθαν πολύ φυσικά. Δεν είχα στο μυαλό μου όλες αυτές τις επιδόσεις", είπε ο αθλητής που γυμναζεται με τον Βαγγέλη Παπανίκο και συμπλήρωσε για τον Λούη Τσάτουμα: "Είναι ένας θρύλος του αγωνίσματος. Μου έχει δώσει πολλές συμβουλές και με έχει βοηθήσει".

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 7,69 μ., από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στις Σέρρες (28/6). "Είχαμε πει με τον προπονητή μου, πως ακόμη κι αν έπιανα το όριο για το Παγκόσμιο, θα αποφασίσαμε αργότερα, για τη συμμετοχή μου σε αυτό. Το μυαλό μου είναι εκεί, αλλά το κορμί μου έχει ανάγκη από ξεκούραση", είπε ο Τσάτουμας για το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Παγκόσμιο. Ο Τσάτουμας, μπορεί να μην έπιασε το όριο, ωστόσο μπορεί να πάρει την πρόκριση αν είναι μέσα στους 32 της παγκόσμιας κατάταξης.  Το ρυθμό του φαίνεται να βρίσκει ο Γιώργος Τσάκωνας, που ήταν δεύτερος με 7,78 μ., ενώ τρίτος στους άνδρες ήταν ο Μιχάλης Μερτζανίδης με 7,70 μέτρα. Ο Τεντόγλου, ως παίδας είχε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στο πρωτάθλημα των Νέων, που γίνεται παράλληλα με αυτό των Ανδρών.

 

OSense O-Sense