Ίσως είναι το πρώτο, μετά από αρκετά χρόνια, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα μαζέψει και πάλι στην αρένα τόσο σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Σε μια «γεμάτη» αγωνιστικά σεζόν στη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν ήδη τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ–το 2013 δεν έγινε κανένα παγκόσμιο ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο - το Σόποτ είναι ο καλύτερος τρόπος της κορύφωσης του πρώτου μισού του 2014.
 
Η διοργάνωση δεν θα έχει Μπολτ, Λαβιλενί, Ισινμπάγεβα, Μο Φάρα ή Μπονταρένκο, θα έχει όμως ένα συνονθύλευμα νέων και παλιών που είναι σίγουρο πως θα προκαλέσουν μοναδικές συγκινήσεις.
 
Οι σταρ
Σέλι Αν Φρέιζερ (Τζαμάικα – 60 μ.)
Ηταν από τους ελάχιστους αθλητές, που κατάφεραν το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας, να επισκιάσουν τα κατορθώματα του Γιουσέιν Μπολτ. Η φετινή είναι μία από τις σπάνιες φορές βάζει τη χειμερινή σεζόν στο  ημερολόγιο της. Για την ακρίβεια στο Σόποτ, θα πάρει μέρος στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού της καριέρα της. Με 7.10 είναι από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.
 
Βερόνικα Κάμπελ (Τζαμάικα - 60 μ.)
Νικήτρια το 2010 και 2012 σε Ντόχα και Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχα, η περίφημη σπρίντερ Βερόνικα Καμπελ, το τελευταίο διάστημα είχε να ασχοληθεί με άλλα πράγματα κι όχι με την προπόνηση της. Η περιπέτεια που είχε με την υπόθεση χρήσης απαγορευμένων ουσιών, έληξε ευνοϊκά για εκείνη, καθώς αθωώθηκε στο CAS και επέστρεψε και πάλι στις...καθημερινές της συνήθειες. Έχει να αγωνιστεί από την 1η Ιουνίου του 2013 και είναι αβέβαιη η αγωνιστική της κατάσταση.
 
Σάλι Πίρσον (Αυστραλία - 60 μ. εμπ.)
Έχει συνηθίσει να έχει...κόντρα σεζόν σε σχέση με τους υπόλοιπους αθλητές του πλανήτη, όμως, αυτό δεν την εμποδίζει καθόλου να προσαρμόζεται στα όποια δεδομένα. Η Σάλι Αν Πίρσον, θα κάνει τον δεύτερο της αγώνα σε σάλα καθώς προηγήθηκε η εξαιρετική εμφάνιση στο  Βερολίνο και το επιβλητικό 7.79. Η αθλήτρια από την Αυστραλία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο της.
 
Βάλερι Ανταμς (Ν. Ζηλανδία - Σφαιροβολία)
Η Βάλερι Ανταμς ηγείται της πενταμελούς αποστολής της Νέας Ζηλανδίας, που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η 30χρονη θέλει να κάνει τρία τα χρυσά της μετάλλια σε παγκόσμιο κλειστού, καθώς ήταν πρώτη το 2012 και το 2008, ενώ δεύτερη το 2010 στην Ντόχα. Με 20,19 μ. στον ένα και μοναδικό της αγώνα στη σεζόν, έχει και αυτή την φορά, το πάνω χέρι στο αγώνισμα.
 
Μπλάνκα Βλάσιτς (Κροατία – Υψος) 
Οταν στην Πράγα ξεπέρασε τα 2,00 μ. έβαλε τα κλάματα. Μετά το 2011 μόλις δύο φορές κατάφερε να «νικήσει» αυτό το ύψος. Το 2012 ήταν νεκρή σεζόν για εκείνη και το 2013, μεταβατική. Για το 2014 έχει βάλει στόχους. Θέλει να “δει” με υψηλή προοπτική, τόσο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού όσο και το Ευρωπαϊκό ανοιχτού. Η εκκεντρική Μπλάνκα Βλάσιτς επέστρεψε και νιώθει έτοιμη να κατακτήσει το πέμπτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού. 
 
Ιβαν Ουχοφ (Ρωσία – Υψος)
Ο χειμώνας του πηγαίνει. Αποδεδειγμένο. Αλλωστε οι πέντε καλύτερες επιδόσεις της ζωής του έχουν σημειωθεί σε αγώνες κλειστού. Ο Ρώσος με 2,42 μ. επίδοση που αποτελεί ισοφάριση Ευρωπαϊκού ρεκόρ, είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. 
 
Γκενζεμπέ Ντιμπάμπα (Αιθιοπία- 3.000 μ.)
Αξία εκπρόσωπος της οικογένειας Ντιμπάμπα, θα είναι η Γκενζεμέ. Η νεότερη από τις τρεις αδελφές έχει σημειώσει φέτος τρία παγκόσμια ρεκόρ και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Στο Σόποτ δεν θα τρέξει στα 1.500 μ., προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στην Τουρκία, αλλά επέλεξε να μπει στα 3.000 μέτρα.
 
 
Οι μεγάλοι απόντες
Αναμφίβολα ο Ρενό Λαβιλενί είναι ο αθλητής που θα λείψει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, από το 15ο ραντεβού της διοργάνωσης. Ο Γάλλος τραυματίστηκε στο Ντόνετσκ μετά την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ (6,16 μ.)στο επί κοντώ. Ο Ντάιρον Ρόμπλερ μπορεί να επέστρεψε στους αγώνες, όμως, η κόντρα με την χώρα του τον αφήνει εκτός παγκοσμίου. Το ίδιο ισχύει και για τον 38χρονο Κιμ Κόλινς, που φέτος πέτυχε ρεκόρ στα 60 μέτρα. Ο αθλητής δεν δηλώθηκε από την ομοσπονδία του.
 
Οι υπερασπιστές
Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα βρεθούν 12 υπερασπιστές του τίτλου που κατέκτησαν στην Κωνσταντινούπολη ενώ τρεις από αυτούς θα προσπαθήσουν να κάνουν τρία τα διαδοχικά τους μετάλλια στην διοργάνωση. Η Βάλερι Ανταμς είναι πιο κοντά σε αυτό, σε αντίθεση με τον Μπέρναντ Λάγκατ και την Βερόνικα Κάμπελ που προέρχεται από εξάμηνη απραγία. Η Ανταμς, ο Μοχάμεντ Αμαν και ο Αστον Ιτον (που σκέφτεται και το παγκόσμιο ρεκόρ), το καλοκαίρι ήταν νικητές και στο Παγκόσμιο της Μόσχας.
 
 
OSense O-Sense