Μια ακόμη μεγάλη βραδιά έζησε σήμερα ο ελληνικός στίβος χάρη στη σπουδαία Κατερίνα Στεφανίδη. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου στο επί κοντώ αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017.

Έγινε η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει να αποσπάσει το συγκεκριμένο τίτλο και να μπει στην ιστορία του ευρωπαΪκού στίβου. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στο Βίλνιους στη διάρκεια του Γκαλά, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με αφορμή την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς.

Η Στεφανίδη πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά το 2017, αφού εκτός από τη νίκη στο Λονδίνο, πανηγύρισε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, αλλά και τη νίκη στη σειρά αγώνων Dianond League.  Παράλληλα πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 4,91 μ., επίδοση που την φέρνει στην κορυφή του κόσμου για το 2017. Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης, που γυμνάζεται με τον σύζυγό της Μίτσελ Κριερ, στη διάρκεια του 2017 έκανε 16  αγώνες, ενώ είναι αήττητη σε 14 σερί διοργανώσεις. Η επικράτηση της Κατερίνας Στεφανίδη έναντι σπουδαίων αθλητριών, δείχνει όχι μόνο την αγωνιστική της δυναμική, αλλά και την απήχηση που έχει σε όλη την Ευρώπη.  Υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας ήταν ακόμη η Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία-σφυροβολία),η Ναφι Τιάμ (Βέλγιο- 7αθλο) και η Μαρία Λασιτσκένε (Ρωσία - ύψος).

Στους άνδρες, τον τίτλο κατέκτησε ο πρωταθλητής του ακοντισμού Γιόχαν Βέτερ (Γερμανία), ενώ ανερχόμενο αστέρι στις γυναίκες ήταν η άλτρια του ύψους Γιούλια Λεβτσένκο (Ουκρανία) και στους άνδρες ο Νορβηγός νικητής στο Λονδίνο στα 400 μ. εμπ. εμποδίων Καρστεν Γουορχολμ. Στην ίδια κατηγορία ο ελληνικός στίβος είχε μία ακόμη υποψηφιότητα, με τον Μίλτο Τεντόγλου να φτάνει στην πρώτη τριάδα. Ο ελληνικός στίβος είχε για έναν ακόμη λόγο σήμερα την τιμητική του, αφού Γιώργος Πομασκι κατέκτησε το βραβειο προπονητικής της ΕΑΑ.

OSense O-Sense