Στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έγινε σήμερα η Τακτική Γενική συνέλευση της ομοσπονδίας. Στη διαδικασία συμμετείχαν εκπρόσωποι 129  σωματείων, που ψήφισαν ομόφωνα τον οικονομικό και ταμειακό απολογισμό του 2016 και την απαλλαγή της διοίκησης από κάθε διαχειριστική ευθύνη, αλλά και τον προυπολογισμό του 2017. 
Ο Δημήτρης Χαχάμης εκλέχθηκε νέος αναπληρωματικός εκπρόσωπος της ΕΟΕ,  αφού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και συγκέντρωσε 107 ψήφους από τους συνολικά 119 που συμμετείχαν στη διαδικασία. Η κάλπη έβγαλε ακόμη 11 λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. 
 
Στη διάρκεια της συνέλευσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου.
 
"Σας καλοσωρίζουμε στην πρώτη γενική συνέλευση του νέου αγωνιστικού κύκλου, που καταλήγει στο Τόκιο και ενδιάμεσα έχει πολλές προκλήσεις σε όλες τις κατηγορίες και όλα τα επίπεδα.
Το 2016 μας άφησε με μια ευχάριστη γεύση. Είμαστε για πολλούς και καλούς λόγους ικανοποιημένοι, όχι γιατί τα προβλήματα λύθηκαν, αλλά γιατί καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλά από αυτά, όχι γιατί το 2016 έγιναν όλα σωστά, αλλά παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό στίβο αγωνιστικά, αναπτυξιακά, αλλά και διοικητικά. Η προσπάθεια αθλητών και προπονητών μας χάρισε μεγάλες διακρίσεις. Αναπτυξιακά 160.000 παιδιά γνώρισαν το στίβο μέσα από το πρόγραμμα Kids athletics, οι μαζικοί αγώνες έγιναν καλύτεροι και μεγαλύτεροι, με αποκορύφωμα τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, τα νέα δελτία το 2016 ήταν περισσότερα από ότι το 2015. Η προσπάθεια όλων μας έφερε το στίβο, πιο κοντά στην κοινωνία. Διευρύναμε θεσμούς, όπως υποτροφίες, σεμινάρια και έλεγχοι. Παράλληλα μετά από χρόνια κάτι άρχισε να φαίνεται πως γίνεται στο θέμα των υποδομών. Ολα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν πράξη χωρίς τη συμβολή όλων", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, που στη συνέχεια παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ για το 2017- 2020.
 
Το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων ήταν για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο, αφού αφορά τα σωματεία όλης της χώρας. 
 
Από τα ευχάριστα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η παρουσία παλιών πρωταθλητών μας ως εκπρόσωποι σωματείων. 
 
Ανάμεσα σε εκείνους που πήραν το λόγο ήταν και ο Περικλής Ιακωβάκης, που μετείχε για πρώτη φορά στη γενική συνέλευση, ως εκπρόσωπος πλέον του σωματείου ΑΕ Λεχαινών. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, έθεσε μια σειρά από προβληματσιμούς, που έχουν να κάνουν με την προβολή του στίβου παγκοσμίως, ενώ αναφέρθηκε και στον υψηλό αθλητισμό της χώρας μας. 
Στη διαδικασία μετείχαν ακόμη η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, ο Αλέξης Αλεξόπουλος και ο Βασίλης Ζαμπέλης, παλιοί αθλητές και πλέον μέλη σωματείων,
 
Νέο πρόσωπο στη γενική συνέλευση ήταν και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου Λέσβου, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος τοποθετήθηκε για μια σειρά από θέματα που αφορούν την περιφέρεια του και έδειξε να έχει τη διάθεση να προσφέρει.
 
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button