Με μεγάλη συμμετοχή προπονητών από την Αττική και την επαρχία ξεκίνησε σήμερα το πρωί το πρώτο σεμινάριο της χρονιάς.

Η ομοσπονδία στο ίδιο πλαίσιο λειτουργίας με τα προηγούμενα χρόνια συνεχίζει την επιμόρφωση προπονητών σε όλα τα επίπεδα. Στην πρώτη συνάντηση της χρονιάς τοποθετήθηκε τόσο ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, όσο και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής. 

 

"Η συνάντηση γίνεται για τρίτη χρονιά στόχος και πρόθεση να καθιερωθεί ως θεσμός, καθώς είναι χρήσιμη για πολλούς λόγους. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την προσπάθεια σας στην περασμένη αγωνιστική περίοδο, που μας βοήθησε πολύ στη σχέση μας με την κοινωνία, την πολιτεία και την αγορά.

Oι επιτυχίες οφείλονται κυρίως στα παιδιά κι έπειτα σε εσάς, τα σωματεία, τους γονείς. Την προσπάθεια αυτή επηρεάζει φυσικά και το πλαίσιο που θα επιλέξει η ομοσπονδία να λειτουργήσει.Τα τελευταία χρόνια βάλαμε μπροστά νέα πράγματα, όπως τα σεμινάρια, τα καμπ, την πριμοδότηση και την ενίσχυση νέων προπονητών.

Πρόθεση μας να διευρύνουμε και να ενισχύσουμε τις παραπάνω ενέργειες. Φέτος είχαμε αλλαγή στην κεφαλή των προπονητών, όχι γιατί η προηγούμενη ηγεσία δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος λειτούργησε εξαιρετικά ακριβώς γι' αυτό παραμένει στην ομάδα μας. Ωστόσο όπως πάντα συμβαίνει στη ζωή κλείνει ένας κύκλος και ένας άλλος ανοίγει. Τώρα έχουμε τον Γιάννη Κουτσιώρα, ο οποίος έχει τιμήσει με την παρουσία του τον ελληνικό στίβο.

 

Συνεχίζουμε την προσπάθεια να μετακινήσουμε πόρους από άλλες δραστηριότητες στο αγωνιστικό κομμάτι. Συνεχίζουμε την ενίσχυση προπονητικών συγκεντρώσεων και το θεσμό των σεμιναρίων, αλλά και την παρουσία προπονητών μας σε σεμινάρια του εξωτερικού, προκειμένου στα επόμενα τέσσερα χρόνια οι προπονητές μας να βρεθούν στα επίπεδα που ορίζει η παγκόσμια ομοσπονδία", είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σημεία, που θα κρίνουν την επιτυχία.

 

"Καταρχήν απαιτείται συνεργασία. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, χωρίς συνεργασία, η οποία θα είναι προαπαιτούμενο για να μπορούμε να δουλέψουμε μαζί. Οποιος δεν συνεργάζεται με την ομοσπονδία δεν θα είναι στην ομπρέλα του ΣΕΓΑΣ. Μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Συνεργασία μεταξύ σας, με τους επιτελικούς προπονητές και το διοικητικό συμβούλιο.

 

Από φέτος θα προχωρήσουμε δύο νέα πράγματα. Ενα από αυτά είναι ο θεσμός του μέντορα. Θέλουμε οι νέοι αθλητές και αθλήτριες και οι προπονητές τους να διασυνδέονται με ομοσπονδιακούς τεχνικούς. Επίσης, τη νέα χρονιά πέρα από τα καμπ προετοιμασίας θα πηγαίνουμε κι εμείς στους αθλητές και τις αθλήτριες που μας ενδιαφέρουν, προκειμένου να διαπιστώσουμε από κοντά τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουν και να τους βοηθήσουμε με τον τρόπο που θα έχουμε. Το τρίτο σκέλος έχει να κάνει με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. 

Προβλήματα χρήσης θα μας τσακίσουν σε επίπεδο κοινωνίας, πολιτείας και αγοράς. Συνεχίζουμε τους δικούς μας ελέγχους. Είναι ξεκάθαρο πως δεν δεν μετέχει στις δράσεις της ομοσπονδίας οποιοσδήποτε μπει σε αυτή τη διαδικασία", είπε.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΑΣ και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, τόνισε μεταξύ άλλων: "Με τις φετινές διακρίσεις, ο ελληνικός στίβος έδειξε πως έχει παρόν και μέλλον. Οταν αυτό συμβαίνει σε μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση, τα αποτελέσματα έχουν μεγαλύτερη σημασία και μπορούν να συγκριθούν με τις επιτυχίες που είχαμε στις καλές εποχές της χώρας.

 

Το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, οι επιτυχίες στο Αμστερνταμ και τις μικρές κατηγορίες έδειξαν πως η Ελλάδα μπορεί να στέκεται σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Έδειξαν πως υπάρχουν παιδιά ταλαντούχα και προπονητές, που μπορούν να τα οδηγήσουν σε επιτυχίες". 

 

Ο Βασίλης Σεβαστής αναφέρθηκε και στους αγώνες στόχους της χρονιάς και το βάρος το οποίο πρέπει να ρίξουν σε αυτούς οι προπονητές μας.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο νέος εθνικός προπονητής, Γιάννης Κουτσιώρας, που τοποθετήθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας του Υψηλού αθλητισμού.

 

Το πρωινό πρόγραμμα συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις του Σπύρου Κέλλη και του γιατρού της ομοσπονδίας Διονύση Χίσσα. 

 

Στο απογευματινό πρόγραμμα τρεις προπονητές ανέλυσαν τον αγωνιστικό σχεδιασμό των αθλητών τους για τη σεζόν που πέρασε. Ο Δημήτρης Κυτέας μίλησε για τον Κώστα Φιλιππίδη, ο Θωμά Κυριαζή για τον Γιάννη Κυριαζή και ο Βαγγέλης Παπανίκος για τον Μίλτο Τεντόγλου.

 

Οι παρουσιάσεις του σεμιναρίου

Γιάννης Κουτσιώρας, Εθνικός προπονητής

Σπύρος Κέλλης, πρόεδρος Επιτροπής Επιμόρφωσης

Διονύσης Χίσσας, Γιατρός ΣΕΓΑΣ

Θωμάς Κυριαζής, προπονητής

Βαγγέλης Παπανίκος, προπονητής

 

 

 
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button