Η Αρτεμις Αναστασίου είναι μόλις 17 ετών. Παρόλα αυτά τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις της να δημιουργήσει την πεποίθηση πως πρόκειται για μια εξαιρετική αθλήτρια.  

Με τις επιδόσεις της στα 150 μ. ως Παγκορασίδα και με αυτές στα 200 μ. ως Κορασίδα έδειξε πως πως είναι μια προικισμένη σπρίντερ, ικανή να κυνηγήσει στο μέλλον επιδόσεις υψηλού επιπέδου. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου κατάφερε το 2016 να πετύχει ατομικό ρεκόρ στα 200 μ. με 24.44 (-1,3) και να βάλεις τις βάσεις για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Το 2017 θα ξεκινήσει για αυτήν με κάτι διαφορετικό, αφού στο πλαίσιο της προετοιμασία της θα αγωνιστεί στα 400 μέτρα. 

«Θα κάνω κλειστό, όμως, μόνο 400 μέτρα. Θα δοκιμάσω στην απόσταση κυρίως για προπονητικούς λόγους, καθώς τα παραπάνω μέτρα στην προπόνηση θα με βοηθήσουν στα 200 μ. το καλοκαίρι,  και γιατί με τον προπονητή μου θέλουμε να αποφύγουμε πιθανούς τραυματισμούς», είπε η νεαρή και συμπλήρωσε: 

«Τα 200 μ. παραμένουν το αγώνισμα μου, ωστόσο αν το χειμώνα δούμε κάτι καλό στα 400 μ. δεν αποκλείεται να κάνω κάποιες κούρσες και στον ανοιχτό». Η Αναστασίου την περσινή χρονιά θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ, ωστόσο στάθηκε άτυχη, καθώς λίγες εβδομάδες πριν τη διοργάνωση της Τιφλίδας τραυματίστηκε. «Ενας από τους λόγους που θέλω να πραγματοποιήσω μια καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ το 2017 στο Ναϊρόμπι, είναι γιατί το περασμένο καλοκαίρι δεν πήγα όσο καλά θα ήθελα στην Τιφλίδα». 

Η ύψος 1,80 μ. αθλήτρια, όπως και το υπόλοιπο γκρουπ του Μιχάλη Αναγνώστου, θα αναχωρήσει την 1η Ιανουαρίου για την Κύπρο,  για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

OSense O-Sense