Το 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Ο Κώστας Φιλιππίδης, η Ελενα Φιλάνδρα και η Βούλα Παπαχρήστου έδωσαν το παρών στη συνέντευξη Τύπου, που διοργάνωσε η ομοσπονδία με αφορμή το σημαντικότερο γεγονός της χειμερινής περιόδου. Οι αθλητές κάλεσαν τον κόσμο στο στάδιο, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια τους και να γίνουν κι εκείνοι κομμάτι μιας μεγάλης γιορτής. Παράλληλα μίλησαν για τους στόχους τους στη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, το Ευρωπαϊκό ανοιχτού και οι Ολυμπιακοί αγώνες.

"Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλούς αγώνες. Για εμένα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η ευκαιρία να κάνω έναν αγώνα μπροστά στο ελληνικό κοινό. Καλούμε τον κόσμο να είναι εκεί και να μας χειροκροτήσει", είπε αρχικά ο Φιλιππίδης και συμπλήρωσε σχετικά με τους στόχους του στη σεζόν: "Οπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι στόχοι είναι υψηλοί. Εχω μπροστά μου το Πόρτλαντ όπου θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον τίτλο που κατέκτησα το 2014 και έπειτα τις διοργανώσεις του ανοιχτού. Δουλεύουμε έχοντας στο μυαλό μας όλες τις διοργανώσεις. Τόσο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όσο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την παρουσία της στους αγώνες της χρονιάς εμφανίστηκε η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία δεν παρέλειψε να πει πως έχει ως στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου στη διοργάνωση του Άμστερνταμ. "Μετά από τόσο καιρό θέλω να επιστρέψω σε μια μεγάλη διοργάνωση. Θα είναι σημαντικό για εμένα να είμαι στο Πόρτλαντ. Μου έχουν λείψει οι μεγάλες διοργανώσεις. Δεν το κρύβω πως θέλω ένα μετάλλιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Αν έρθει αυτό τότε η σεζόν θα εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά. Θα συνεχίσω για το Ρίο με άλλη ψυχολογία και αέρα", είπε μεταξύ άλλων η Βούλα Παπαχρήστου, που έκανε γνωστό πως στο Πρωτάθλημα θα αγωνιστεί τόσο στο μήκος όσο και τριπλούν.
 
Την αισιοδοξία της για μια καλή εμφάνιση στους αγώνες του κλειστού στίβου, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εξέφρασε η πρωταθλήτρια των 800 μ., Έλενα Φιλάνδρα.  "Δουλεύω σκληρά για να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Πόρτλαντ. Αναμφίβολα όμως ο μεγάλος μου στόχος στο 2016 είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Θέλω να είμαι εκεί και θέλω να τρέξω στον τελικό", είπε η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου.
 
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος αφού κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στις εξέδρες του ΣΕΦ, αναφέρθηκε και στο κλειστό της Παιανίας. "Προερχόμαστε από μία έντονη αγωνιστική περίοδο. Είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή στις διοργανώσεις που ήδη έχουν γίνει με καλές επιδόσεις από τους μικρούς αθλητές και πανελλήνια ρεκόρ. Το δεύτερο στοιχείο της σεζόν είναι η συμμετοχή αθλητών μας σε μίτινγκ στο εξωτερικό. Του χρόνου ελπίζω να συζητάμε για το κλειστό της Παιανίας είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τέσσερις μήνες το στάδιο. Καλούμε τους φίλους του στίβου να χειροκροτήσουν τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες", είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας 

 

Ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, τόνισε από την πλευρά του. "Θα θέλαμε να έρθει ο κόσμος με τα παιδιά του και να περάσει δύο ευχάριστα απογεύματα. Τους καλούμε να είναι δίπλα στους αθλητές μας, που δεν ζητούν τίποτε άλλο εκτός από το χειροκρότημα τους".

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ προχώρησε και σε μία αποκάλυψε σχετικά με την αυριανή γιορτή των κορυφαίων, που θα γίνει στις 19.00 στο ΣΕΦ (αίθουσα Μ. Μερκουρη). "Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποδέχθηκε την πρόταση μας και θα είναι στην αυριανή γιορτή, προκειμένου να τιμηθεί από την ομοσπονδία για την προσφορά του στο χώρο του στίβου". 

Δείτε μέρος των δηλέσεων

 

 

 

 

 

 
OSense O-Sense