Το στοίχημα που έβαλε το 2006 η οργανωτική επιτροπή του Αυθεντικού Μαραθωνίου και ο ΣΕΓΑΣ, ξεκινώντας την προσπάθεια διοργάνωσης ενός…πράσινου μαραθωνίου, κερδίζεται χρόνο με το χρόνο. Φέτος ήρθε και η επιβράβευση της προσπάθειας μέσα από την απονομή ειδικού περιβαλλοντικού βραβείου.

Ο ΣΕΓΑΣ, ο Μαραθώνιος Αθήνας και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του αγώνα αναδείχθηκαν νικητές στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Επικοινωνία και Ευαισθητοποίηση», στα βραβεία Environmental Awards 2015, που διοργάνωσε  η εταιρεία Boussias Communications και το Plant Management.
Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Σταματόπουλος και εκ μέρους των συντελεστών του προγράμματος  ο Γιώργος Καζαντζόπουλος, διευθύνων της εταιρείας Συμβούλων Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης  και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΔΟΕ.

«Με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου έχουμε κατορθώσει να μιλήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη του ελληνικού και παγκόσμιου δρομικού κινήματος, σε σχέση με την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και του κλίματος του πλανήτη μας. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντική η συνέργεια που έχει επιτευχθεί μεταξύ φορέων όπως ο ΣΕΓΑΣ, ειδικών συμβούλων,  μη κυβερνητικών οργανώσεων και χορηγών-υποστηρικτών του Μαραθωνίου ώστε το πρόγραμμα να έχει πλέον αναπτύξει μια δυναμική εφάμιλλη άλλων μεγάλων διεθνών διοργανώσεων που υλοποιούν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές», είπε ο Γιάννης Σταματόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Καζαντζόπουλος τόνισε: «Το καινοτόμο περιβαλλοντικό πρόγραμμα που ο Μαραθώνιος εφαρμόζει από το 2006, ακολουθεί τις επιταγές της Ατζέντα 21 του Ολυμπιακού Κινήματος κι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλες αθλητικές διοργανώσεις εντός κι εκτός Ελλάδας».

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Μαραθωνίου ξεκίνησε το 2006 και υλοποιείται από την GLOBAL CHALLENGES Σύμβουλοι Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, το Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, ενώ υποστηρίζεται από την  Coca-Cola Hellas και την Coca-Cola 3E.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button