Μπορεί ο καιρός να δημιούργησε αρκετά προβλήματα σε αθλητές και διοργανωτές, ωστόσο για μία ακόμη χρονιά οι αγώνες ρίψεων "Κώστας Σπανίδης" έγιναν με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια των αγώνων σημειώθηκε ένα πανελλήνιο ρεκόρ από τον Οδυσσέα Μουζενίδη (διαβάστε εδώ), ενώ σημειώθηκαν και τρια όρια  από την Κοροσίδου, την Σπανουδάκη και τον Κορακίδη.
 

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ηλιάνα Κοροσίδου, που έδειξε να βρίσκει ρυθμό. Η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον πατέρα της Κώστα Κοροσίδη, ήταν νικήτρια στη σφυροβολία με βολή στα 65,83 μ., επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, που θα γίνει στο Μπίντγκοζ. Η αθλήτρια βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και πλέον στους αγώνες που θα ακολουθήσουν θα κυνηγήσει να προσεγγίσει βολές πάνω από τα 66 μέτρα.

Ο Γιώργος Κορακίδης κατάφερε να πετύχει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 έχοντας καλύτερη βολή στη σφυροβολία στα 70,37 μέτρα. Ο αθλητής του Γιάννη Χρίστογλου έδειξε πως έχει τη δυνατότητα να παέι ακόμη μακρύτερα. Στο ίδιο αγώνισμα ο Μανώλης Καμτσικλής πέτυχε 67,83 μ. και υπολείπεται λίγα μόλις εκατοστά από το όριο για Γκροσέτο (69,00 μ.). 

Η Κωνσταντίνα Σπανουδάκη είχε δείξει από την αρχή της σεζόν πως είναι σε θέση να κυνηγήσει μεγάλες βολές. Η νεάνιδα αθλήτρια πέτυχε σήμερα 51,39 μ. και έπιασε και τυπικά το όριο για το Γκροσέτο. Η αθλήτρια το Μάρτιο στο ίδιο στάδιο είχε πετύχει 52,04 μέτρα.

Στη σφυροβολία των Ανδρών, ο Μιχάλης Αναστασάκης ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, παρόλα αυτά ολοκλήρωσε τον αγώνα του με καλύτερη βολή στα 73,94 μέτρα. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, θα κάνει τον επόμενο αγώνα του την 1η Ιουνίου στη Μοντρέιγ.

Μόλις 20 εκ. από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο έμεινε η κορασίδα Μελπομένη Γρηγοριάδου στον ακοντισμό. Η νεαρή ήταν νικήτρια με 47.80 μ., με το όριο να είναι 48,00 μ. (όριο για Κορασίδες). 

Λόγω κακοκαιρίας δεν έγινε ο ακοντισμός Ανδρών και Εφήβων και η δισκοβολια Γυναικών.

Τα αποτελέσματα


 

 
 
OSense O-Sense