Την πρώτη του εμφάνιση σε εγχώρια διοργάνωση ως Υφυπουργός Αθλητισμού έκανε σήμερα ο Σταύρος Κοντονής , που παρακολούθησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο κ. Κοντονής έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στο site της Ομοσπονδίας.

Κύριε Υπουργέ πρώτη δημόσια εμφάνισε σε αγώνες και ήρθατε στον στίβο, «Είναι επιλογή μου για να τιμήσω κατά πρώτο λόγο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που είναι το βάθρο και το θεμέλιο του ελληνικού αθλητισμού και δεύτερο την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές και αθλήτριες σε μια δύσκολη περίοδο, λόγω των οικονομικών συγκυριών και του μνημονίου".

Χθες στη γιορτή του ΣΕΓΑΣ κάνατε λόγο για εξεύρεση πόρων….

«Ναι, θέλουμε να βρούμε πόρους για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Θέλουμε να βρούμε πόρους από στοιχηματικές κυρίως εταιρείες με στόχο να στηρίξουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία".

Για τις εγκαταστάσεις που δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση;

«Δυστυχώς παραλαμβάνουμε μια κατάσταση που ξεπερνάει την φαντασίας μας θα πρέπει να τα δούμε όλα από την αρχή. Για το κλειστό της Παιανίας θα έρθουμε σε συνεννόηση με την Περιφέρεια για να βρούμε μια λύση".

Τους αγώνες πως τους βλέπετε;

«Ήδη είχαμε δύο ρεκόρ και βλέπω ότι θα στείλουμε όλο και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό της Πράγας. Όσο περισσότεροι έλληνες αθλητές συμμετάσχουν τόσο σημαντικότερο θα είναι για τη χώρα μας".

OSense O-Sense